Sari la conținut

Vacanță într-un loc izolat

8 octombrie 2014 - Orașele Lumii. Iubitorii de natură sălbatică sunt invitaţi să meargă într-o excursie în insulele Feroe. Balazs Barabas ne propune astăzi o vacanţă într-un loc semi-izolat, unde nu se ajunge uşor, dar veţi fi răsplătiţi pe deplin dacă vă aventuraţi până acolo. 

Până de curând Gasadalur era singura localitate din insulele Feroe unde nu se putea ajunge pe şosea. În cele din urmă s-a construit un tunel cu o lungime de 1,7 km, care a scos zona din izolare şi a deschis-o turiştilor dornici să exploreze ţinuturi demne de lumea hobiților. 

18 insule alcătuiesc împreună arhipelagul Feroe, care sunt de altfel o parte din Danemarca. Gasadalur este situat în vestul insulei Vagar şi principalul punct de atracţie de aici este cascada uimitoare din imediata apropiere a localităţii. Caracteristica de bază a acestei căderi de apă este faptul că „ajută fotografii”. Oricare unghi ar fi ales pentru imortalizarea ei, cascada este la fel de spectaculoasă. Zona a fost destul de mult timp în pericol de depopulare, pentru că drumul până acolo era o adevărată aventură. Dar au fost şi avantaje ale lipsei unei căi de acces, natura s-a păstrat neatinsă.