„24 de minute”| Actrița Alina Grigore: „Am vrut să facem un lungmetraj, dar nu ne-am propus să luăm...

24 Minute

Au fost doi ani de muncă a echipei. În primul an am avut mult de muncă, un an de postproducţie. Noi am stat în personaje foarte mult timp. Au fost 6 luni în care am construit aceste personaje cu regizorul. Am avut un psiholog care ne-a luat interviuri personajelor, apoi actorilor. Noi am încercat să construim personaje concrete. Am citit ce înseamnă incest, ajungi vrând-nevrând să fii personajul respectiv. Au fost situaţii, nu replici. Multă lume ne-a ajutat.

Nu a fost neapărat improvizaţie, personajul era aşa clar, era clar că nu puteai merge în altă situaţie. Replica a fost improvizată.

Eu am venit cu o piesă de teatru care avea o bază. Persoanjele aveau anumite năzuinţe. Lui Adrian Sitaru i-au plăcut personajele, dar nu situaţiile. De la aceste personaje a pornit povestea, dar scenariu a fost dat de Adrian Sitaru şi de noi care am lucrat la personaje.

Au fost actori neprofesioniști, cu meserii normale. Erau de doi ani în şcoală, noi mai intâi facem personaje, apoi situaţii. Noi am experimentat foarte mult.

Pe 18 martie va fi lansarea. Eu sper ca publicul din România să-l primească la fel de bine ca şi publicul din Berlin. Au înţeles că e vorba de o poveste imposibilă de dragoste. Nu te lasă să pui o amprentă. Îţi pui probleme morale, dar nu poti trage o concluzie.

Adrian Sitaru pune accentul pe probleme morale în filmul său. Scopul meu a fost să experimentez zona de actorie şi să ajut oamenii ăştia să facă ce le place deşi ei au alte meserii. A fost o experienţă intereasantă.
Nu am vrut să incălcăm vreo limită umană în timpul filmărilor

Am vrut să facem un film de lungmetraj, dar nu ne-am propus să luăm premii. Eu mi-am dorit să fie un film despre lipsa de prejudecată. În timpul filmărilor am întămpinat tot felul de situații. Ne-a oprit o maşină de poliţie, ne-a lăsat în pace, am găsit trei oameni în stradă şi i-am dus acasă. A rămas o scenă în film. Am făcut pagini de jurnal, am făcut și petreceri, am vorbit cu psihologul. Fiecare avea o nouă altă traumă. 

Ana Maria Antochi a luat frâiele în mînă şi lucrurile au curs. În 10 zile s-a filmat. Am trecut prin momente dificile. Actorul cu rolul principal şi-a pierdut mama, am aşteptat să fie ok. A fost momentul cu 2 zile înainte să intrăm in casă, nu mai era liberă. Într-o zi am găsit o altă casă.

Filmul va fi lansat și în Suceava, Gura Humorului, Cluj, Arad. Urmează alte inscrieri, sperăm noi. 

Lucrăm la un nou film. Scurtmetraj cu şcoala şi vrem să fie o încercare către un nou lungmetraj. Subiectul este violenţa asupra copilului. Despre adultul afectat.

Am văzut toate filmele de la Oscar. Am fost de părere că Leonardo DiCaprio trebuia să primească pentru alte roluri. Este dintre cei mai buni actori. A avut o partitură nu la fel de ofertantă ca celelalte, am înţeles că munca a fost foarte mare.

Regizorul rămâne genial. Cred că a întâmpinat probleme de scenariu. A doua parte, nu am reuşit să cred că calul sare în copac şi dormi în el. Regizorul merită şi premiul.

La Spotlight a fost o coordonare foarte bună între actori, regie, scenariu. Film uşor de urmărit. Mi s-a părut foarte bine subliniat subiectul și mi-a provocat şi mie furia. 

Actrița Alina Grigore, scenarist și protagonist al filmului "Ilegitim" a discutat cu Dana Vlad la emisiunea „24 de minute” despre premiul de la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, implicarea într-un nou proiect de film și nu în ultimul rând despre decernarea premiilor Oscar 2016.

Alte Recomandări