„24 de minute” cu Șerban Marinescu, candidat la conducerea USR

24 Minute

Șerban Marinescu, unul dintre candidații la conducerea USR, a fost invitatul Lianei Alexandru la „24 de minute”. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Astăzi începe la Cluj Congresul USR, primul după algerile parlamentare. Actualul președinte, Nicușor Dan, are trei contracandidați la șefia Uniunii: Serban Marinescu, consilier parlamentar și fost lider M10, deputatul Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei de sănătate, și Florina German.

Mizele sunt legate de schimbarea statutului și reconfigurarea Biroului Național, astfel încât USR să nu mai fie doar partidul lui Nicușor Dan.

Marele absent este fostul premier Dacian Cioloș, care nu a fost invitat și care a renunțat recent să mai adere la Uniune, după dispute cu Nicușor Dan.

Dacian Cioloș tocmai și-a relansat fără susținere politică Platforma România 100. Dincolo de luptele interne pentru putere, USR trebuie să-și rezolve și problemele legate de coerența doctrinară și disciplina parlamentară. La recentul vot privind referendumul Coaliției pentru Familie, de exemplu, jumătate dintre aleșii USR au votat impotrivă, ceilalți s-au abținut ori au greșit votul.

Șerban Marinescu, unul dintre candidații la conducerea USR, a fost invitatul Lianei Alexandru la „24 de minute”.

Alte Recomandări