Sari la conținut

24 de minute | Deputatul pentru Diaspora Aurelian Mihai, apel pentru o comisie care să înceapă discuțiile cu Marea Britanie privind situația românilor de acolo

Deputatul pentru Diaspora a spus că România nu trebuie să negocieze ci să ceară garanții că drepturile cetățenilor români din Marea Britanie vor fi respectate. De asemenea, Aurelian Mihai a spus că aceste discuții trebuie să înceaptă cât mai rapid chiar cu oficialii britanici din România.  

„Cred că este cazul ca statul român să înființeze o comisie specială care să demareze un dialog cu Marea Britanie de asigurare a drepturilor cetățenilor români. Voi avea o primă discuție cu MAE voi dori să avem o astfel de comisie și să înceapă să demareze discuțiile cu oficiali ai Marii Britanii începând cu cei de aici. Să ne ofere garanția că respectă drepturile cetățenilor românie de acolo la fel și cu cele ale unui cetățean britanic care a plecat în Spania spre exemplu. Un tratat bilateral cu Marea Britanie poate avea loc numai dacă iese din UE”, a spus deputatul.

De asemenea, deputatul a declarat că a primit foarte multe mesaje îngrijorate din partea românilor din Regatul Unit după referendumul de săptămâna trecută și a spus că aceștia au toate motivele să se îngrijoreze deoarece acum trăiesc în incertitudine.

Deputatul Aurelian Mihai a precizat, referitor la atacurile xenofobe din Marea Britanie după votul pro-Brexit, că acestea trebuie sancționate legal de statul britanic.