24 de minute |Ministrul mediului: Eliminarea taxei de mediu va afecta programul Rabla

Exclusiv Online

Ministrul Mediului a declarat la emisiunea „24 de minute” că eliminarea timbrului de mediu va aduce prejudicii programului Rabla. De asemenea, Cristiana Pașca Palmer a atras atenția că din taxa de poluare ajung 600 de milioane de lei la Ministerul Mediului anual. Printre taxele care dispar odată cu aplicarea Legii PSD se numără și timbrul de mediu. Urmăriți interviul integral cu ministrul Mediului în înregistrarea video de mai jos.

„Timbrul actual în forma lui a fost deja declarat discriminatoriu, ilegal de Curtea Europeană. Deci el în forma actuală trebuie eliminat, dar trebuie înlocuit de tot, nu trebuie eliminat pentru că timbrul de mediu este una din sursele de finanțare, asigură 50 la suta din fondul de mediu. Din el s-a finanțat programul Rabla care e unul din cele mai de succes. Anul acesta 25.000 de români au beneficiat de program. Dacă se elimină înseamnă că cei opt ani în care s-au investit 500 de milioane de euro în  programul Rabla, toate aceste beneficii vor dispărea”, a spus Cristiana Pașca Palmer. 

Ministrul a adăugat că taxa de mediu nu a fost concepută corect.

Trebuia să fie conceput pe tipul poluatorul plătește, el a fost făcut ca o taxă. Are două hibe, cea mai importantă e că el nu taxează poluarea, trebuie înlocuit cu altceva. Dacă legea trece înseamnă că deschidem ușa pentru toate importurile de mașini second hand cu probleme de poluare. Ne plângem că avem o calitate proastă, va deveni și mai proastă, oamenii se bucură că s-a eliminat, dar nu se gândesc și la consecințe. Pe termen lung s-ar putea să plătim mai mult”, a atras atenția Cristiana Pașca Palmer.

Emisiunea „24 de minute” începe la ora 12:30 și este difuzată exclusiv online, de luni până vineri. Alte ediții ale emisiunii le puteți urmări AICI.

Ministrul Mediului a declarat la emisiunea „24 de minute” că eliminarea timbrului de mediu va aduce prejudicii programului Rabla. De asemenea, Cristiana Pașca Palmer a atras atenția că din taxa de poluare ajung 600 de milioane de lei la Ministerul Mediului anual. Printre taxele care dispar odată cu aplicarea Legii PSD se numără și timbrul de mediu. Urmăriți interviul integral cu ministrul Mediului în înregistrarea video de mai jos

Alte Recomandări