Sari la conținut

24 de minute | Gabi Balint: Va fi greu cu Franța, dar ieșim din grupe

„De la cele două echipe care au evoluat aseară (n.r. - Steaua și Dinamo) din păcate nu prea avem ce alege pentru națională. Jucătorii au făcut foarte multe erori. Spectacolul a fost doar pe alocuri. Cei peste 48.000 de spectatori se așteptau la mai mult. A fost tensiune, ritm, dar nu spectacol”, a spus Gabi Balint.

Fosta glorie a Stelei este de părere că jucătorii de la care se aștepta mai mult aseară nu au stralucit. Din această cauză este greu să selecționezi dintre ei. „Dacă e să facem o echipă cu jucătorii de pe teren, ar fi foarte greu”, spune Balint.

E greu să alegi când ai mulți valoroși, e și mai greu să alegi când nu sunt în formă”, mai spune el.

În Franța vor face deplasarea 23 de jucători. Iar selecționerul Anghel Iordănescu a anunțat că mai sunt locuri vacante la lot.

Gabi Balint a povestit despre momentul când a fost numit secund la națională: „A fost dificil să îi antrenez pe Hagi, pe Popescu. Ai jucat atâția ani cu ei... Erau jucători extraordinari. Ușor, ușor mi-am intrat în rol”.

Întrebat de Adriana Nedelea dacă Mircea Lucescu va antrena în viitor naționala de fotbal a României, Balint a spus: „Lucescu nu cred că va mai antrena echipa națională, are o vârstă. Poate s-ar întoarce, dar nu-l văd la vârsta lui să se mai implice la echipa națională”.

Selecționata actuală a României este într-o scădere de formă. Jucătorii nu mai au mentalitate ofensivă ca cei care au înfruntat Argentina la campionatul mondial. Plus că atunci îl aveam pe Hagi. 

În opinia lui Gabi Balint, acum apărarea este punctul forte. „Asta implică mult efort din partea jucătorilor. Din păcate atacanții nu prea marchează, deși o fac la echipele de club. Aici este o problemă”.

Totusi avem și noroc, spune fostul mijlocaș. „Suntem într-o grupă destul de accesibilă. Dacă aș fi antrenor la națională nu știu dacă l-aș aduce pe Budescu. Joacă departe, e greu de văzut. Alibec confirmă, în schimb. Este valoros, și din punctul meu de vedere nu ar trebui să piardă lotul pentru Euro”.

Întrebat de posibila naturalizare a unor jucători străini, Balint a spus că nu e ușor. În plus, „nici nu a fost vreun jucător să evolueze bine constant, ani la rând”.

Despre grupa României la Euro: „Cu Franța nu îmi fac iluzii. Celelalte două meciuri sunt importante, de acolo putem lua puncte, cu Elveția, Albania. Va fi greu cu Franța, dar eu cred că ieșim din grupe.” 

Întreaga discuție o puteți vedea în materialul VIDEO.