Sari la conținut

24 de minute | „Teach for Romania”, programul care trimite profesori în comunități defavorizate

Programul „Teach for Romania” trimite profesori în comunitățile defavorizate pentru a asigura accesul la o educație de calitate și copiilor care altfel poate nu și-ar putea exercita acest drept. Organizația a lansat campania de recrutare „Învață copiii să scrie viitorul”. Aura Stan, director de recrutare pentru „Teach for Romania”, este invitata Roxanei Lăzărescu la emisiunea exclusiv online „24 de minute”. Urmăriți interviul integral în înregistrarea video de mai jos. 

În acest proiect, o organizaţie americană îi învaţă pe absolvenţii români să le dea o mână de ajutor copiilor din zonele defavorizate. Pe lângă satisfacţia ajutorului pe care îl oferă, tinerii primesc un salariu, bani pentru cazare, un pachet de servicii medicale şi un telefon.

„Teach for Romania este un program cu un impact transformațional în sistemul educațional românesc, la scară largă și pe termen lung. Învățatorii/Profesorii, după activitatea în școlile selectate, deveniți astfel alumni Teach for Romania, vor fi susținuți activ să producă schimbări pozitive în educație, fie rămânând în sistemul educațional formal, fie lucrând în domenii conexe acestuia”, se arată pe site-ul programului. 

Emisiunea „24 de minute” începe la ora 12:30 și este difuzată exclusiv online, de luni până vineri.

Alte ediții ale emisiunii „24 de minute” le puteți urmări AICI.