Sari la conținut

Adriana Săftoiu: PNL susține candidatura sau intrarea în partid a lui Dacian Cioloș, a lui Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea și Costin Borc

Săftoiu, unul dintre liderii organizației de București, care lucrează în aceste zile la variante de liste pentru alegerile parlamentare din toamnă, a spus, în aceeași emisiune, că și alți minioștri ai Cabinetului Cioloș sunt așteptați în partid. Costin Borc, vicepremioerul pe probleme de economie, Vlad Voiculescu, ministrul sănătății și Cristian Ghinea, ministrul fondurilor europene, au fost și ei menționați între tehnocrații care ar fi bineveniți în rândul liberalilor. 

Liderul liberal a mai spus că nu știe să existe o ofertă concretă sau discuții avansate între PNL și premier sau membri ai Cabinetului în acest sens, însă decizia trebuie să le aparțină tehnocraților.

Pe de altă parte, Adriana Săftoiu este de părere că, după alegeri, este nevoie de un guvern politic, pentru că desemnarea unui nou cabinet este una dintre mizele alegererilor din acest an.

Din perspectiva alianțelor postelectorale menite să asigure guvernarea, Săftoiu a spus că PNL nu se poate pronunța în acest moment decât anunțând cu cine nu se va alia liberalii după alegeri, anume cu PSD. Ea a mai adăugat că există multe voci în partid care nu acceptă o alianță cu PMP, partidul condus de Traian Băsescu.

Alte ediții ale emisiunii 24 de minute pot fi urmărite AICI.