Sari la conținut

Consilierul prezidențial Leonard Orban, la „24 de minute”

Consilierul prezidențial Leonard Orban, fost comisar european, este invitatul emisiunii „24 de minute”, moderate de Alice Iacobescu.

Emisiunea „24 de minute” începe la ora 12:30 și este difuzată exclusiv online, de luni până vineri. 

O temă de larg interes este legată de proiectele de ordonanță de urgență pentru grațiere și modificarea Codului penal, care au generat proteste de stradă, la care a participat, duminică, pentru scurt timp, și președintele Klaus Iohannis. Gestul președintelui a fost criticat de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, care l-a acuzat că inițiază o nouă „mineriadă”.

Șeful statului a declarat ferm că nu susține cele două demersuri legislative. El a participat săptămâna trecută, pentru prima dată, la ședința de guvern, în contextul în care erau vehiculate informații potrivit cărora pe ordinea de zi s-ar fi aflat cele două ordonanțe de urgență.

Despre cele două proiecte de lege Alice Iacobescu va discuta cu invitatul său, fost comisar european, în contextul mai larg al opiniilor vehiculate în legătură cu oportunitatea menținerii Mecanismului de Cooperare și Verificare pe justiție.

Alte ediții ale emisiunii le puteți urmări AICI.

Pe aceeași temă