Cristian Hotoboc, despre nemulțumirile angajaților din sistemul privat de sănătate

24 Minute

Cristian Hotoboc, președintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private, a vorbit despre nemulțumirile celor care lucrează în sistemul de sănătate privat la emisiunea online 24 de minute.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cristian Hotoboc este de părere că se face o discriminare în ceea ce privește câștigurile salariale și că principala măsură de care este nevoie în sistemul sanitar este mărirea tarifelor de decontare a serviciilor medicale. "Nu mi se pare normal ca guvernanții să mărească salariile personalului din spitalele publice și să nu se gândească la celelalte categorii din sistemul sanitar. În mod normal, trebuia să se gândească să mărească tarifele de decontare ale serviciilor pe care noi toți le prestăm și atunci fiecare manager de spital poate să-și facă politica salarială în funcție de ce consideră," explică Hotoboc.

Președintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private a precizat faptul că a făcut o plângere la Consiliul Concurenței și că așteaptă ca cererea sa să primească un răspuns.  " În sensul ăsta am făcut o plângere la Consiliul Concurenței și domnul președinte Chirițoiu a anunțat că a dat curs și că investighează acest lucru. Urmează să vedem în ce măsură se va finaliza. Ideea de bază e că noi nu spunem că nu trebuie mărite salariile, din contră, trebuia de mult, dar nu așa. Nu făcând o discriminare. 75% din sistemul medical este privat. Începând de la cabinetul de medicină de familie și cu policlinici de specialitate sunt private în marea majoritate, doar în ceea ce privește spitalele avem mai multe publice, dar și pe partea asta spitalele private sunt în continuă dezvoltare," a adăugat Hotoboc. 

 

 

Cristian Hotoboc, președintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private, este invitatul Marinei Pop la emisiunea online 24 de minute, de la 12:30.

Alte Recomandări