Dan Grigore: "Discuția aplicată despre monarhie a început odată cu aderarea la UE"

24 Minute

Dan Grigore - Discuția decentă și aplicată despre monarhie a început abia odată cu aderarea la UE

Pianistul Dan Grigore consideră că pierderea Reginei Ana este similară cu cea a lui Corneliu Coposu, când s-a creat emoție colectivă, însă, în opinia sa, România a avut ocazia să discute despre monarhie abia când au început negocierile de aderare la UE, când unele influențe ale Estului au scăzut și când a pălit manipularea anilor 90.

Dan Grigore a spus, la emisiunea 24 de minute, că după 90, odată cu libertatea de expresie nu s-a oferit și accesul la informația reală, corectă despre Casa Regală, ci s-au folosit tehnici de manipulare, mai cu seamă prin televiziuni, care au promovat imagini false și propagandistice despre familia regală. Manipularea prin intermediul căreia este bruiat adevărul istoric, mai spune Dan Grigore, este folosită cu rea-credință, rea-voință și împotriva interesului național.

În emisiunea citată, reputatul muzician a evocat un portret emoționant al Reginei Ana, pe care a descris-o ca pe o persoană jovială, cu predispoziție pentru umor, o persoană ''absolut firească și, în aceeași măsură, regină''.

Trupul Reginei Ana va ajunge în ţară astăzi după-amiază. La ora 15.15, sicriul va ajunge la Aeroportul Otopeni, unde va avea loc un serviciu religios. Majestatea Sa Regele Mihai nu va veni la înmormântarea Reginei Ana. Medicii i-au recomandat Majestăţii Sale să rămână în Elveţia, având în vedere starea sa de sănătate, dar şi încărcătura emoţională puternică la care s-ar expune. 

Emisiunea „24 de minute” începe la ora 12:30 și este difuzată exclusiv online, de luni până vineri.

Alte ediții ale emisiunii „24 de minute” le puteți urmări AICI.

Pianistul Dan Grigore a vorbit cu jurnalistul Laurențiu Mihu despre funeraliile Reginei Ana. Dan Grigore, un monarhist convins, a cunoscut-o personal pe Regină. Urmăriți mai jos înregistrarea emisiunii:

Alte Recomandări