Sari la conținut

24 de minute | Cât câștigă un șofer Uber într-o lună

Un șofer Uber care lucrează, în medie, două-trei ore pe zi câștigă în jur de 1000-1500 de lei pe lună. Din acești bani, 260 de lei trebuie să plătească taxe și impozite, a precizat managerul Uber România la emisiunea „24 de minute” de la Digi24.

Depinde de orele petrecute în aplicație. Un șofer care lucrează două-trei ore pe zi în medie poate face în jur 1000-1500 de lei pe lună. Plătește undeva la 260 de lei în taxe și impozite. Avem câteva mii de șoferi. Taxele și impozitele pe care le plătesc șoferii parteneri nu sunt de ignorat, vorbim de câteva milioane de lei la bugetele locale. 80% din valoarea unei curse ajunge la șofer. Este o activitate sută la sută fiscalizată”, a explicat Nicoleta Schroeder.

Managerul Uber România a atras atenția că bacșișul nu este încurajat de companie. De altfel, plata cursei se face electronic.

Pentru a ajunge șofer Uber trebuie îndeplinite mai multe criterii:

  • carnet de conducere valabil

  • cazier auto curat

  • cazier judiciar curat

  • mașină nu mai veche de 15 ani cu asigurare obligatorie

  • cont bancar

  • entitate juridică

Dacă cel care aplică pentru a deveni șofer Uber are toate aceste documente și mașina care corespunde criteriilor companiei, urmează apoi o serie de traininguri pentru a înțelege cum funcționează aplicația.

În România, peste 300.000 de persoane folosesc serviciile Uber în București, Cluj, Timișoara și Brașov, dintre care 250.000 de persoane sunt în Capitală.

Citeşte şi: Pe cine vizează desecretizarea arhivei SIPA

Dacă creșterea continuă și în următorii doi ani putem lansa serviciul Uber Pool care îți permite ca atunci când apelezi la serviciul Uber să împarți mașina cu alte persoane care merg în aceeași direcție. Vrem să reducem traficul din București. Acest serviciu poate ajuta orașul.  Avem în București undeva la un milion de mașini, care sunt folosite de 1-2 persoane. Prin serviciul Uber Pool punem mai mulți oameni pe mai puține mașini. Sunt 30 de orașe la nivel global ce au Uber Pool și unde traficul a fost redus”, a explicat managerul Uber România. 

Urmăriți în înregistrarea video de mai sus interviul complet.


Emisiunea „24 de minute” începe la ora 12:30 și este difuzată exclusiv online, de luni până vineri.

Alte ediții ale emisiunii „24 de minute” le puteți urmări AICI.