Liderul senatorilor UDMR, invitat la „24 de minute”

Exclusiv Online

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, este invitatul Roxanei Lăzărescu la emisiunea exclusiv online „24 de minute”. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În acest weekend a avut loc congresul UDMR, la care a participat și președintele PSD. Liviu Dragnea a precizat că își dorește o colaborare mai strânsă cu formațiunea politică și le-a cerut e reprezentanţilor Uniunii Democrate a Maghiarilor din România sprijinul pentru alegerile prezidenţiale din 2019.

Autonomie regională, Constituție nouă a României, folosirea oficială a limbii maghiare în comunități care au cel puțin 10 la sută din populație constituită din etnici maghiari și permisiunea de folosire a simbolurilor secuiești pe teritoriul României sunt câteva dintre punctele prevăzute în strategia UDMR, un documentul adoptat la cel de-al 13-lea congres al formațiunii. 

De asemenea, UDMR  doreşte modificarea Constituţiei astfel încât comunitatea maghiară să fie recunoscută drept element constitutiv al statului.

 

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, este invitatul Roxanei Lăzărescu la emisiunea exclusiv online „24 de minute”.

Alte Recomandări