Sari la conținut

Știri externe pe scurt - 20 octombrie 2013

Coaliţia conservatoare CDU-CSU, câştigătoare detaşată a alegerilor din Germania, a reluat joi discuţiile preliminare cu social-democraţii în vederea formării unui guvern comun.

Inspectorii Organizaţiei pentru interzicerea armelor chimice au inspectat deja 14 locuri din cele peste 20 vizate, în care s-ar afla arsenalul chimic al guvernului sirian. Armamentul chimic şi facilităţile de producţie ale acestuia urmează să fie distruse până la mijlocul anului viitor. 

Un raport sinistru, făcut public vineri, arată că în 2013 în întreaga lume se află aproximativ 30 de milioane de sclavi. Sclavia modernă presupune îndeosebi exploatarea economică - oamenii sunt siliţi să lucreze fără să fie plătiţi - sau sexuală, ca victime în comerţul cu sex.

Fostul premier belgian şi preşedinte al Partidului Popular European, Wilfried Martens, a fost înmormântat sâmbătă la Ghent. 

Tânăra pakistaneză Malala Youzafsai, care a scăpat ca prin minune de la moarte după ce a fost împuşcată în cap, a fost primită de regina Elisabeta a doua a Marii Britanii. Malala militează pentru dreptul tinerelor pakistaneze la educaţie şi şi-a atras ura fanaticilor talibani. 

Un incendiu de mari proporţii, care a izbucnit într-o zonă muntoasă de lângă Sydney, a ajuns în apropierea oraşului. Peste două mii de pompieri încearcă să stăvilească extinderea acestuia, dar vântul puternic şi temperatura de peste 35 de grade le fac sarcina foarte dificilă.

Pe aceeași temă