Sari la conținut

Ediție specială - GREXIT? Criză în Grecia

5 iulie 2015. Elena Vijulie şi alături de Luca Niculescu vă invită la o ediţie specială Digi24 dedicată referendumului din Grecia. Urnele s-au închis în urmă cu o oră. Întrebarea: sunteţi sau nu sunteţi de acord cu pachetul financiar propus de Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană şi FMI, a primit un răspuns. În marja de eroare. Iar răspunsul da sau nu depinde şi viitorul imediat al celor peste 11,3 milioane de greci, ci viitorul proiectului european.

Potrivit estimărilor, 65 la sută dintre greci au fost prezenţi astăzi la urne. Trei institute de sondare au rezultate similare: o diferenţă de patru procente între DA şI NU. 52 la sută au răspuns NU. Doar 48 la sută au votat pentru DA. În aceste condiţii, Grecia riscă falimentul şi ieşirea din zona euro, iar efectele vor fi resimţite inclusiv în România.

Până la primele rezultate oficiale, lucrurile pot încă evolua. Ne vor ţine la curent cu situaţia din Grecia trimişii noştri speciali, Sanda Nicola şi Cătălin Bălan, care au fost alături de noi pe tot parcursul zilei. Invitaţi la Digi24 în această seară: economistul Dan Armeanu, politogul Cristian Pârvulescu şi europarlamentarul din Partidul Popularilor Europeni, fostul premier Teodor Stolojan.