Sănătatea în Bucate
prezentat de Petrișor Tănase
În ediția de astăzi puteți vedea cum prepară Marius Tudosiei cotlete de miel, chifteluțe de dovleac cu somon și, ca desert, smochine cu sos de vanilie. Iată și rețetele.
1. Cotlete de miel cu sos de mentă (rețetă englezească): este o rețetă aromată, cu roșii cherry coapte, oregano și ulei de măsline, iar sosuleste dulce, făcut din mentă, zahăr brun, miere, muștar și un pic de ardei iute.
2. Chifteluțe de dovleac cu somon: dovleacul folosit este cel de placintă (care se află în plin sezon). Ca ingredientele se folosește somon, spanac, dovleac, pesmet, făină. Chiftele se aseamănă cu Fish Cakes.
3. Smochine cu sos de vanilie: smochine la cuptor cu sos din coajă șisuc de portocală, miere și zahăr brun, unse pe deasupra cu unt șiservite alături de un sos din smântână dulce, vanilie și coajă de portocală.