Pacient imobilizat în scaunul cu rotile a fost operat cu succes pentru un chist sinovial lombar în Spitalul REGINA MARIA Brașov

Data actualizării: Data publicării:
Regina Maria _chist sinovial Articol sustinut de Regina Maria

După două luni de dureri ce creșteau în intensitate, un bărbat în vârstă de 69 de ani s-a prezentat la consult imobilizat în scaunul cu rotile, împins de fiul său. Dr. Horia Salcă, medic primar neurochirurg, a operat cu succes pacientul diagnosticat cu chist sinovial lombar, bărbatul fiind capabil să se ridice și să meargă fără dureri în doar 24 de ore.

În momentul consultului, pacientul era imobilizat din cauza durerilor ce avansau rapid de la nivelul gambelor până la regiunea lombară, iar tratamentul prelungit cu medicamente analgezice și antiinflamatoare nu reușise să stopeze efectele. La examenul clinic efectuat în Spitalul REGINA MARIA Brașov, s-au confirmat dificulățile locomotorii ale pacientului, cu discrete semne deficitare ale membrelor inferioare. Șansele de recuperare au depins de identificarea corectă și rapidă a surselor durerii și soluționarea acestora în cel mai eficient mod.

Investigația RMN a stabilit prezența unui chist sinovial lombar ce ocupa aproape întregul canal vertebral lombar L4L5, afectând nervii responsabili de sensibilitatea și mișcările ambelor membre inferioare, precum și funcționarea vezicii urinare, a capătului inferior al tubului digestiv și a organelor genitale. Mai mult decât atât, un alt chist de dimensiuni mai mici a fost identificat în afara canalului, în muschii paravertebrali.

O soluție cât mai rapidă era imperativă, mai ales în contextul în care creșterea volumului sau presiunii lichidului din chistul sinovial lombar putea determina paralizia tuturor acestor nervi și blocarea funcțiilor conduse prin intermediul lor.

Curajul pacienților și medicina extraordinară au puterea de a face față oricărui diagnostic

Prioritar, medicul s-a asigurat că îi explică pacientului toate detaliile și alternativele de tratament pe care le are la dispoziție, pentru a-l asigura că este pe mâini bune și pentru a-i reda puterea. În cel mai scurt timp s-a decis și pregatirea pacientului pentru tratamentului chirurgical.

Prima întâlnire cu dr.Horia Salcă a fost o surpriză placută. Medicul a stat de vorbă cu mine aproape o oră și mi-a explicat amanunțit și pe înțelesul meu toate implicațiile pe care le-ar putea avea o eventuală intervenție chirurgicală de chist sinovial lombar. Eram ușor temător deoarece aveam cunoștințe ale căror operații nu au reușit, însă domnul doctor mi-a inspirat mare încredere și, chiar de la prima consultație, am făcut și programarea pentru intervenție. Chiar am glumit cu dumnealui spunându-i că așa de bine mi-a explicat pașii operației, încât aș putea să scriu o lucrare științifică despre asta!” - își amintește pacientul momentul în care a decis să fie operat în Spitalul Regina Maria Brașov de către Dr. Horia Salcă, medic primar neurochirurg.

În urma operației neurochirurgicale întreg chistul sinovial lombar a fost îndepărtat, făra niciun fel de incidente intra și postoperatorii. Mai mult decat atât, în primele 24 de ore de la intervenția chirurgicală, bărbatul de 69 de ani și-a recăpătat funcțiile locomotorii și a fost capabil să meargă fără dureri.

Mi s-a facut o mică incizie care s-a estompat rapid. Imediat după ce am ajuns în salon, m-am ridicat fără prea mari dificultăți, iar a doua zi am plecat spre casă pe picioarele mele, fără cârje sau scaun cu rotile. Acela a fost momentul în care mi-am dat seama cât de valoros poate fi aportul unui medic în binele pacientului, în a-și recăpata sănătatea!

Cu toată puterea cuvântului pot să spun ca dl. dr. Horia Salcă este un medic desăvârșit. Însă, mai mult decât atât, din punct de vedere interuman, a fost extrem de empatic, răbdător și comunicativ. Mi-a dovedit că este preocupat de suferința mea!”- a mărturisit pacientul.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...