Cele mai frumoase locuri în care te poți caza în Bali

Data actualizării: Data publicării:
case de lemn
FOTO: missyyu

Bali reprezintă o destinație de vacanță excepțională pentru călătorii care vor să se bucure de peisajul spectaculos al unei insule tropicale, dar care trebuie să fie atenți cu bugetul de vacanță. Frumoasa insulă indoneziană are multe de oferit: sute de temple hinduse, plaje unice în lume, celebrele plaje cu nisip negru, o bucătărie creativă cu zeci de feluri de mâncare delicioase.

Bali
Foto: Shutterstock

Însă acestea nu sunt singurele capitole la care insula exotică excelează. Creativitatea și imaginația nu sunt cuvinte străine pentru balinezi, care au învățat să exploateze la maximum potențialul turistic al insulei. Unele dintre hotelurile construite aici sunt adevărate paradisuri exotice. Iată câteva dintre cele mai creative și spectaculoase locuri în care te poți caza în Bali:

Bula de aer de pe plajă

Dacă ți se întâmplă adeseori când mergi în vacanță să îți petreci aproape tot timpul pe plajă și nu de puține ori ți s-a întâmplat să adormi pe nisip, Hotelul Bubble îți pune la dispoziție niște corturi transparente, din plastic, care arată ca niște baloane imense și în care pot fi cazate maximum două persoane. Pentru cei care călătoresc în grupuri mai mari, hotelul oferă mai multe astfel de bule situate în apropiere una de cealaltă.

Nu mai este nevoie să spunem că aceste corturi sunt perfect transparente și nu vei avea deloc intimitate, ca să nu mai vorbim de aer condiționat. Însă o noapte petrecută într-una din bulele situate la doar 10 metri de plajă poate fi o experiență de neuitat, iar prețurile pornesc de la 84 de dolari/noapte în extra sezon. Dacă te întrebi unde se află dulapurile sau toaleta, hotelul dispune de spații de depozitare pentru bagaje și dușuri, însă toaletele sunt improviate și...în aer liber.

hotel bula
FOTO: Instagram/sutomo_yollies

Căsuțele din copaci, în Ubud

Cei care vor să exploreze tot ce are de oferit insula Bali și își fac curaj să se aventureze în zona de centru, prin vegetația abundentă, dar spectaculoasă, există opțiunea cazării într-una dintre căsuțele construite din lemn de bambus. Situate în centrul regiunii Ubud, acestea sunt spații de cazare în aer liber, ceea ce înseamnă că vei simți briza răcoroasă seara și adierea caldă a razelor de soare, dis de dimineață.

Turiștii care caută un loc liniștit, în care să se relaxeze și să se bucure de natură, vor aprecia cel mai mult aceste căsuțe din bambus, amenajate cochet, în care poți servi masa pe terasa cu priveliște la culturile de orez. În interior, căsuțele din lemn sunt amenajate modern, cu spații de relaxare, un bar bine aprovizionat, iar turiștii pot opta inclusiv pentru diverse activități, precum călătoriile pe câmpurile de orez. Prețurile pentru o noapte de cazare în extra sezon pornesc de la 24 de dolari, așa că sunt accesibile oricui.

case de lemn
FOTO: Instagram/missyyu

Domul ecologic din NewEarth Haven

După cum sugerează și numele, Domurile ecologice sunt unități de cazare aflate în mijlocul naturii din Bali, într-un decor relaxant și intim. Domurile sunt construite integral din materiale naturale și bambus și au fost concepute astfel încât să se integreze cât mai ușor în peisajul regiunii.

Asta nu înseamnă că acest spațiu este lipsit de confort sau lux: vei avea acces la rețele Wifi, la prize și iluminat, sau un spațiu de lucru la parter, unde poți lucra remote. Camerele sunt mobilate cu un pat de mărime king size, din care vei putea privi stelele seara, prin acoperișul transparent.

Domurile nu sunt izolate complet de civilizație, astfel încât vei găsi în apropiere un bar și un restaurant cunoscut mai ales pentru preparatele sale vegetariene și deserturile raw-vegane. Iar la câteva minute distanță de mers pe jos se află câmpurile de orez, printre care te poți plimba cât te țin picioarele.

Dormi cu leii în safari-ul de la Râul Mara

Dacă nu ai ajuns încă prin Africa, te poți bucura de o aventură prin safari-ul din Bali, de la Râul Mara, în sud-estul insulei. Bali Safari and Marine Park este mai degrabă o grădină zoologică deschisă, în care animalele sunt lăsate să se plimbe libere prin natură.

Aici vei găsi numeroase opțiuni de cazare: de la cabane mici, la bungalow-uri sau hoteluri, cu prețuri pentru toate buzunarele. În Safari vei găsi și numeroase restaurante, un teatru, dar și activități distractive, precum un parc acvatic, o zonă de recreere sau un parc de distracții, cu tiribombe.

safari
FOTO: Instagram/Amesh Budiristio

 

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri