Alegeri locale 2020. Secția de vot la care ești arondat și adresa acesteia

Data publicării:
indicator sectie de votare
Cum poți afla secția de vot la care ești arondat și adresa acesteia FOTO: Inquam Photos / Cornel Putan

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a stabilit lista finală cu numerotarea şi sediile secţiilor de votare pentru Alegerile locale 2020. Astfel, pentru scrutinul din 27 septembrie 2020 au fost organizate 18.794 de secţii de votare. La Alegeri locale 2020, cetățenii pot afla secția de vot la care sunt arondați și adresa acestea de pe Registrul Electoral.

Registrul electoral este un sistem informatic național în care se înregistrează permanent datele tuturor cetățenilor români care dobândesc dreptul de vot odată cu împlinirea vârstei de 18 ani. De asemenea, Registrul electoral conține și informațiile privind arondarea cetățenilor cu drept de vot la secții de votare, precum și adresele acestora.

Citește și: Alegeri Locale 2020. Ce buget au alocat PSD, PNL și USR-PLUS pentru campania electorală

Cum afli secția de vot la care ești arondat și adresa acesteia

La Alegerile locale 2020 puteți afla secția de votare la care sunteți arondați și adresa acesteia de pe registrulelectoral.ro. Este necesară completarea a trei câmpuri: 

  • CNP - codul numeric personal
  • Numele de familie
  • Codul de verificare pe care îl vedeți pe site

Registrul electoral este administrat de Autoritatea Electorală Permanentă și îi include pe toţi cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, obținând astfel dreptul de vot. Primarii au responsabilitatea de a opera în acest sistem informatic pentru înregistrarea și actualizarea datelor de identificare ale alegătorilor și a informațiilor privind arondarea acestora pe secții de votare.

Citește și: Ce meserie are la bază Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR-PLUS la alegerile locale 2020

Astfel pot fi soluționate operativ situațiile în care alegătorii sunt omiși din listele electorale, sunt arondați eronat la secțiile de votare sau neradiați ca urmare a interzicerii drepturilor electorale. Primarii tipăresc direct din Registrul electoral listele electorale permanente și copiile de pe acestea cuprinzând alegătorii.

Registrul electoral este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune și conține două secțiuni: o secțiune publică, destinată accesului alegătorilor la informații și una privată, destinată instituțiilor publice.

Registrul electoral este actualizat permanent prin adăugarea alegătorilor care au împlinit 18 ani, au dobândit cetățenia română și cărora le-a încetat suspendarea exercitării drepturilor electorale și prin radierea alegătorilor care au decedat, și-au pierdut cetățenia română, cărora le-a fost interzisă exercitarea drepturilor electorale sau au fost puși sub interdicție de către o instanță judecătorească.

18.794 de secţii de votare la Alegeri locale 2020

Hotărârea Autorităţii Electorale Permanente privind numerotarea secţiilor de votare organizate pe teritoriul României cu ocazia Alegerilor locale 2020, din 27 septembrie, a fost publicată în Monitorul Oficial pe data de 16 septembrie.

Potrivit unui comunicat al AEP, anexa acestui act normativ include forma finală a numerotării, precum şi sediile celor 18.794 de secţii de votare organizate la nivel naţional.

Citește și: Alegeri locale 2020. Este obligatorie masca de protecție în cabina de vot?

„Precizăm că, potrivit prevederilor legale în vigoare, după data aducerii la cunoştinţă publică a delimitării, numerotării şi sediilor secţiilor de votare, schimbarea sediului unei secţii de votare, cu mai puţin de 30 de zile înaintea datei votării, se poate realiza numai în cazuri de forţă majoră”, arată AEP.

Numerotarea şi lista secţiilor de votare poate fi consultată pe site-ul www.roaep.ro la secţiunea Management Electoral. Nu uitați că la Alegerile locale 2020, secția de vot la care sunteți arondați și adresa acesteia o aflați de pe Registrul electoral.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce este un Pager, la ce folosește și cum funcționează: Sute de dispozitive folosite de membrii Hezbollah au...
Digi FM
Actrița Adriana Trandafir, declarații despre recalcularea pensiei: „Pot să mi-o mărească cât vor ei, viața...
Pro FM
Cu ce se ocupă acum Rucsandra Iliescu, fosta solistă a trupei Blaxy Girls. La 33 de ani, nu și-a pierdut...
Film Now
Ana de Armas, despre cum s-a schimbat viața ei de când s-a mutat din Los Angeles: „Am luat această decizie...
Adevarul
Noua variantă de Covid se răspândește rapid în Europa. Experții spun că va deveni tulpina dominantă
Newsweek
Salariu minim european: Care angajați iau bani în plus din noiembrie? Cine ia amendă de 200.000 lei?
Digi FM
Cât costă ținuta purtată de Simona Halep la turneul lui Ion Țiriac. Pantofii sportivei au atras toată atenția
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Jason Momoa, acuzat că a „maltratat” echipa de filmare a peliculei „A Minecraft Movie”: „M-a dezamăgit”
UTV
(VIDEO) Shakira a coborat imediat de pe scena unui club din Miami, dupa ce si-a dat seama ca un fan o filma...