Buget de vacanță mai mic din cauza vitezei. Cum au pierdut șoferii sute de lei pe A2

Data publicării:
soferi a2 autostrada soarelui masini trafic

Măsuri sporite de securitate pentru zilele următoare. Ministerul de Interne scoate în stradă peste 20.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră, pentru a asigura liniştea. Şi traficul va fi monitorizat permanent. Un elicopter va survola şoselele aglomerate, iar la sol, peste 1.200 de agenţi vor vâna vitezomanii, cu peste 300 de radare. Vineri, pe Autostrada A2, într-o singură oră, au fost aplicate 30 de sancţiuni şi au fost reţinute 3 permise şoferilor care au depăşit viteza legată cu mai mult de 50 de kilometri pe oră.

Mulţi şoferi s-au grăbit pe Autostrada Soarelui. Radarul i-a surprins conducând şi cu viteze de peste 180 de kilometri la oră.

-Ati apucat să vedeți aparatul radar?

-Nu.

-O plătim repede, în 48 de ore să fie mai puțin.

-Buget mai mic pe weekendul asta la distracție?

-Da. Se pare ca da.

Unii au făcut însă haz de necaz:

„20 de kilometri peste. E normal că e autostrada bună. Are multe găuri. Din cauza asta o mai ia aparatul... Dacă nu erau găuri cred că mergeam 110,115, dar din cauza găurilor s-a dus în 140,160...”

-„Am făcut o mare infracțiune conducând pe aceste străzi naționale cu o viteză mai mare de cea legală. Mașina am cumpărat-o astăzi. (O inaugurați cu o amedă?) Din fericire pentru alții, da”.

300 de aparate radar vor fi scoase pe străzi în aceste zile.

În numai o oră de acțiune au aplicat peste 30 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea vitezei legale și au reținut 3 permise pentru depășirea cu mai mult de 50 kilometri la oră a vitezei legale. 10.000 de polițiști sunt prezenți pentru siguranța comunității. Vor acționa inclusiv cu aparatele radar. Cei peste 1.200 de polițiști rutieri vor desfășura activități în trafic. Ne concentrăm pe DN1, drumul către Valea Prahovei și pe Autostrada A2”, declară Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliției Române.

În acastă perioadă, peste 5.000 de pompieri şi paramedici SMURD sunt pregătiţi să intervină. Ministerul de interne a anunţat că, în caz de nevoie, vor fi disponibile 7 aeronave SMURD pentru transportul persoanelor ranite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri