Cătălin Rădulescu: Condamnarea lui Liviu Dragnea este o execuție, așa cum s-a întâmplat la Adrian Năstase

Data publicării:
CATALIN RADULESCU - INQUAM GANEA
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

„Condamnarea lui Liviu Dragnea este o execuție clară, așa cum s-a întâmplat și cu Adrian Năstase” a spus deputatul PSD Cătălin Rădulescu, la Digi24, care a făcut referire și la rezultatele alegerilor europarlamentare de duminică, precizând că reprezintă „un eșec pe care și-l asumă”, dar „PSD-ul mereu renaște din cenușă”.

În primul rând, încercăm să trecem peste șocul asta. E o chestie care ne-a dat peste cap pe toți. Mai ales că toți au fost achitați pe bandă rulantă. Singurul care a fost condamnat cu executare este președintele Dragnea.

Este o execuție clară a președintelui, așa cum s-a întâmplat și cu Adrian Năstase. Mesajul acestui președinte al țării a fost transmis clar că hoții trebuie să intre în pușcărie. S-a văzut la nivel internațional cum se fac execuțiile în România. Ne-am întors în anii 50”, spune Cătălin Rădulescu.

Întrebat dacă era nevoie de execuție după alegerile parlamentare, deputatul PSD a spuns că da, „pentru că așa a vrut sistemul paralel nenorocit, în care am funcționat 5-6 ani de zile și președintele Iohannis”.

Legat de votul de dumincă, deputatul PSD a spus că acesta s-a bazat pe o ură generată împotriva lui Drganea și astfel lumea a ieșit la vot.

A fost o ură generală împotriva președintelui Dragnea, pe această ură s-a mers la vot. Trebuia să fie numai alegeri europarlamentare”, precizează deputatul PSD.

Este un eșec pe care ni-l asumam, dar PSD-ul mereu renaște din cenușă”, a spus Cătălin Rădulescu.

Liviu Dragnea este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Sentința este definitivă. Completul de 5 judecători a menținut astfel sentința dată în primă instanță.

Apelul lui Liviu Dragnea a fost admis doar pe latura civilă, scăzând suma pe care o are de plătit drept prejudiciu.

Patru din cei cinci judecători ai completului s-au pronunțat pentru condamnare. Judecătorul care a făcut opinie separată a considerat că procesul ar trebui rejudecat, așa cum a cerut apărarea lui Liviu Dragnea, invocând nelegalitate a completului de 3 judecători care a dat decizia în primă instanță. CCR trebuie să se pronunțe asupra acestui aspect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri