China colectează date din creierele muncitorilor

Data publicării:
chinaaaaaaaa

La o fabrică din Hangzhou, muncitorii sunt monitorizați prin intermediul căștilor de protecție. Căștile sunt prevăzute anumiți algoritmi de inteligență artificială care pot detecta stările emoționale ale lucrătorilor, precum depresia, anxietatea sau furia.

Hangzhou Zhongheng Electric este doar una dintre companiile care utilizează tehnologii sponsorizate de guvern pentru a monitoriza activitatea cerebrală a angajaților, scrie Playtech.ro.

Cu toate că tehnologiile de acest tip sunt folosite în toată lumea, China le-a aplicat la o scară fără precedent în fabrici, în transportul public, în companiile de stat și în armată. Motivul invocat în acest sens este că ajută la competivitatea industriei și la menținerea stabilității sociale.

Pe același principiu, Hangzhou Zhongheng Electric susține că folosește tehnologia pentru a crește eficiența.

Cheng Jingzhou, oficial al companiei, a declarat că profitul a crescut cu aproximativ 315 milioane de dolari, din 2014 – anul în care tehnologia a fost implementată, transmite South Morning China Post

Pe de altă parte, Natasha Duarte, de la Centrul pentru Democrație și Tehnologie, spune că este un tip de supraveghere invazivă, care subminează autonomia angajaților și demnitatea umană.

Ea crede că aceasta va dăuna foarte mult din punct de vedere moral.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri