Cum poți deveni proprietar la mare, o săptămână pe an

Data publicării:
olimp

„Ne aflăm într-un double-condo, ceea ce înseamnă că avem două camere puse la dispoziţie. O cameră completă cu pat dublu pentru doi adulţi, o canapea extensibilă pentru doi copii sau un adult, cu frigider la nivel mediu.”

Aşa arată un apartament din noul complex de lux aflat în staţiunea Olimp. Peste 500 de camere au fost construite până acum, iar în următorii ani numărul se va dubla, spun dezvoltatorii. În complex, vizitatorii nu vin doar pentru un sejur. Ei pot fi proprietari pentru o perioadă determinată.

Răzvan Pascu, consultant turism: „Practic devii proprietar pe acea săptămână cu toate drepturile pe care le are un proprietar şi obligaţii, prin urmare trebuie plătite şi impozite la stat, trebuie făcut şi asigurare pe locuinţă, dar şi toate drepturile care revin din dreptul de proprietate, ceea ce înseamnă că poţi să şi revinzi spaţiul respectiv sau poţi să îl cedezi moştenitorilor legali sau testamentali.”

Pentru sume cuprinse între 4.500 şi 10.000 de euro, oricine poate avea propria casă de vacanţă pe care o poate folosi însă doar o săptămână pe an.

Liliana Filip, director resort turistic: „Poate fi vândută, poate fi ipotecată, poate fi închiriată. Deci, e ca orice proprietate. Şi atunci, fie că o foloseşti în mod direct, indirect, fie că o dai spre folosinţă sau închiriere, ea este valorificată ca atare.”

Deja, 3.000 de oameni au cumpărat una sau două camere în acest resort de lux.

Claudia Radu, co-proprietar: „Pot să revin oricând îmi doresc, pot să mă bucur de servicii de cinci stele, care pe litoralul românesc nu le găseşti.”

Mai bine de jumătate din cei care au vrut să fie proprietari pe viaţă în acest complex exclusivist sunt români, iar restul sunt cetăţeni din Germania, Statele Unite ale Americii şi Italia. Resortul se întinde pe 7 hectare şi are o plajă privată de 10.000 de metri pătraţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri