Dăncilă, despre ordonanța privind completurile de la ICCJ: O șansă celor care „au fu... fost corupți...”

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila si liviu dragnea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

A le da o șansă corupților, exact aşa a prezentat Viorica Dăncilă ordonanţa privind rejudecarea proceselor, marți seară, la Antena 3. Cert este că şi premierul susţine iniţiativa.

Trebuie să dăm și acestor oameni o șansă. Faptul că dăm această ordonanță de urgență, că vrem să dăm această ordonanță de urgență, nu împiedică cu nimic lupta împotriva corupției. Dăm posibilitatea redeschiderii unor procese în care cei care au fu... fost corupți... și celor care au fost achitați și celor care au fost condamnați, pot să-și dovedească... le dăm oportunitatea să-și dovedească nevinovăția în fața unor compete corecte”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a mai spus că este necesară adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru contestarea în anulare a sentinţelor definitive date de completurile de 5 judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în perioada 2014-2018 și că a discutat cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader despre această ordonanţă.

În replică, judecătorul Cristian Danileț a spus că trei decizii ale Curții Constituționale se opun acestei ordonanțe.

Cât timp CCR își păstrează practica, OUG pregătită de Guvern pare a fi neconstituțională. Desigur, dacă dezbaterile noastre sunt inutile pentru ministru și Guvernul va adopta OUG, ea va trebui aplicată de îndată. Însă nu mă îndoiesc că primul judecător care va avea o astfel de cauză va sesiza CCR”, a explicat Cristi Danileţ, fost membru CSM.

Citește și

Judecător: 3 decizii CCR se opun ordonanţei de urgenţă pregătite de guvern

Tudorel Toader, asediat de eurodeputaţi: Ordonanţa pe care o pregătiţi pune în pericol coeziunea europeană

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri