Declarații contradictorii în scandalul piocianic între ministrul Sănătății și directorul spitalului din Roșiori

Data publicării:
pacient spital

Declaraţii contradictorii în cazul spitalului din Roşiorii de Vede. În timp ce ministrul Sănătăţii anunţă că s-au închis patru secţii din unitatea medicală după ce un pacient s-a contaminat cu piocianic acolo, managerul unităţii medicale spune că s-a dispus doar închiderea blocului operator. El susţine că terapia intensivă şi celelalte secţii sunt încă deschise, ba chiar i-a primit pe reporterii Digi24 să filmeze în interior.

Știu că pacientul care a reclamat ceea ce se întâmplă în spital are dreptate. Deci el are o infecție asociată cadrului medical. Ea este contactată la 48 h după internare și 28 zile înainte de externare. Acolo s-a luat măsura suspendării temporare a activității în chirurgie, terapie intensivă, bloc operator, spălătorie. DSP va verifica dacă măsurile produse sunt implementate și rezultatele analizate corespunzător.

Spitalul din Roșiori a avut mai multe secții închise temporar, tocmai din cauza unor probe neconforme, semn că acolo lucrurile nu sunt foarte în regulă. Această infecție nu a fost raportată. Iar DAP va sancționa persoanele vinovate. Nu am încă raportul final primit, dar am comunicarea cu DSP Teleorman”, a spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Nu s-a închis niciun fel de secție la ora actuală. Inspectorii DSP au venit azi, de dimineață, au luat din nou probe, pentru a elucida din nou, cu mai multă siguranță – și au dreptate – s-au dat niște amenzi contravenționale la cei responsabili”, a spus Lucian Alexe, managerul spitalului Caritas Roșiori.

Pentru a lămuri situația, managerul a sunat din nou la DSP, în timp ce reporterul Digi24 se afla în biroul managerului. Atunci au venit pe fax de la DSP măsurile care ar trebui să intre în vigoare de acum, privind închiderea celorlalte secții.

 

După informațiile difuzate de Digi24, directorul executiv al DSP Teleorman, Mioara Comana, a confirmat că este vorba despre patru secții închise și că deciziile au fost transmise prin fax și că a fost anunțat că aceste decizii vor veni.

Ea a precizat că o echipă a DSP se deplasează din nou la spitalul din Roșiori, ca să dispună transferul paciențiilor din secțiile de terapie intensivă și chirurgie la Spitalul Județean din Alexandria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri