După ce a creat panică interzicând relațiile sexuale în afara căsătoriei, Indonezia îi asigură pe turiști că nu-i va verifica în Bali

Data actualizării: Data publicării:
turisti in bali
După ce a creat panică interzicând relațiile sexuale în afara căsătoriei, Indonezia îi asigură pe turiști că nu-i va verifica în Bali. FOTO: Profimedia Images

Turiștii din Bali nu vor fi puși în pericol de noul cod penal al Indoneziei care interzice relațiile sexuale în afara căsătoriei, a dat asigurări guvernatorul insulei, respingând temerile că turiștii ar putea fi îndepărtați de noile legi revizuite, scrie Reuters.

Încercând să îi liniștească pe turiști, guvernatorul Bali Wayan Koster a declarat duminică: "Cei care vizitează sau locuiesc în Bali nu ar trebui să-și facă griji cu privire la intrarea în vigoare a Codului penal indonezian". Guvernatorul a spus că prevederile codului penal cu privire la această problemă au fost modificate față de o versiune anterioară, mai strictă, astfel încât "să ofere o garanție mai bună intimității și confortului tuturor".

Autoritățile din Bali se vor asigura că "nu se va verifica starea civilă la check-in la niciun punct de cazare turistică, cum ar fi hoteluri, vile, apartamente, pensiuni, cabane și spa", a spus Wayan.

El a negat că ar fi zboruri și rezervări anulate din cauza noii legi, și a precizat că informațiile de la agențiile de turism, operatorii de turism și de cazare, precum și companiile aeriene arată că numărul de persoane care urmează să viziteze Bali din decembrie 2022 până martie 2023 a crescut.

Parlamentul indonezian a aprobat la înceoutul lunii decembrie un nou cod penal care interzice sexul în afara căsătoriei, cu o pedeapsă de până la un an de închisoare. Controversata măsură îi vizează inclusiv pe străini, ceea ce ar putea afecta turismul într-una dintre marile destinații de vacanță ale lumii.

De asemenea, noul cod le interzice cuplurilor necăsătorite să locuiască împreună. A fost adoptat cu sprijinul tuturor partidelor politice și în ciuda avertismentelor grupurilor de afaceri că ar putea speria turiștii și ar putea dăuna investițiilor. Cu toate acestea, codul nu va intra în vigoare timp de trei ani pentru a permite elaborarea regulamentelor de implementare. În prezent, Indonezia interzice adulterul, dar nu și sexul premarital. 

Maulana Yusran, șeful adjunct al consiliului pentru industria turismului din Indonezia, a declarat că noul proiect de lege este "total contraproductiv" într-un moment în care economia și turismul începeau să-și revină după pandemie. "Hotelurile sau orice facilități de cazare sunt ca a doua casă pentru turiști. Odată cu ratificarea acestui cod penal, hotelurile sunt acum locuri problematice", a spus el. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri