VIDEO. Elicopter prăbușit în timpul unei ședințe foto la New York. 5 oameni au murit

Data actualizării: Data publicării:
elicpter2

Cinci oameni au murit după ce un elicopter s-a prăbuşit în East River, la New York. Doi dintre pasageri au murit pe loc, alţi trei, la spital. Singurul care a reuşit să scape a fost pilotul, care a ieşit din elicopter înainte ca acesta să se scufunde în râul care separă Manhattan de Queens şi Brooklyn. Aeronava aparţinea unei firme de turism şi fusese închiriată pentru o şedinţă foto. A fost declanşată o anchetă pentru a vedea de ce s-a prăbuşit aparatul de zbor.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 19, în nordul insulei Roosevelt din Manhattan. Elicopterul aparţine unei firme de turism şi fusese închiriat pentru o şedinţă foto, a scris presa locală.

Am observat un elicopter roşu care venea cu viteză spre apă. Părea foarte neobişnuit. Apoi s-a apropiat de apă încet, s-a prăbuşit şi s-a scufundat. Elicea s-a oprit. Părea că vrea să facă o aterizare forţată pe apă, dar într-un minut era complet sub apă. Cineva a ieşit din elicopter. Era într-o barcă de salvare galbenă, ţipa după ajutor şi dădea din mâini. Dădeam şi noi din mâini şi strigam că ajutorul este pe drum.”

La faţa locului a ajuns scafandri de la paza de coastă, echipaje de poliţie, pompieri şi numeroase ambulanţe. Operaţiunile de salvare au fost foarte dificile. East River este cunoscut pentru curenţii puternici şi, în plus, se lăsase întunericul. Elicopterul era răsturnat în apă, iar pasagerii erau prinşi de scaune cu centurile de siguranţă.

Autorităţile au adus reflectoare puternice să ajute echipele de salvare. A fost declanşată o anchetă pentru a vedea de ce s-a prăbuşit aparatul de zbor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri