Formula 1. Lansarea noului monopost Williams, blocată de hackeri

Data publicării:
noul monopost williams
Echipa Williams a prezentat o fotografie a noului său monopost, după ce aplicația de lansare virtuală a monopostului de Formula 1 a fost atacată de hackeri Foto: Profimedia

Echipa Williams a fost nevoită să prezinte doar o fotografie și să abandoneze lansarea virtuală a noului său monopost de Formula 1, aplicația proiectată în acest sens fiind atacată de hackeri.

Team-ul de Formula 1 Williams a dezvoltat o aplicație destinată prezentării, vizualizării și chiar a pilotării de către utilizatori, sub forma realității virtuale 3D, a noului monopost cu care echipa britanică va concura în acest sezon în Formula 1. Aplicația a fost însă atacată de hackeri, încă neidentificați, iar lansarea a fost amânată din această cauză. Echipa a retras aplicația de pe App Store și Google Play, potrivit unui comunicat.

Williams și-a cerut scuze pentru că a trebuit să renunțe la planurile de lansare a monopostului prin intermediul aplicației, dar i-a asigurat pe fani că va împărtăși cât de curând această experiență cu ei, virtual, în condițiile în care, din păcate, nu este posibilă prezentarea monopostului în prezența fizică a fanilor.

Noul monopost este vopsit într-o combinație de albastru, alb și galben, culori care evocă perioada de glorie e echipei din anii 80 și 90. Noul director executiv, Jost Capito, a declarat că noua prezentare „indică ambiția de a reveni în fruntea grilei de start”.

Echipa Williams, una dintre cele mai de succes din istoria F1, a terminat ultima în campionatul constructorilor în ultimele trei sezoane, iar anul trecut familia Williams s-a îndepărtat de echipă, vânzând pachetul majoritar grupului de investiții Dorilton Capital, scrie Mediafax.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri