Halep, debut facil la Roland Garros. Adversarele româncelor

Data actualizării: Data publicării:
Mutua Madrid Open - Day Five
Foto: Guliver/GettyImages

Simona Halep, numărul unu mondial, dar şi celelalte românce prezente pe tabloul de simplu, şi-au aflat în această seară adversarele de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, scrie digisport.ro.

Mutua Madrid Open - Day Five
Foto: Guliver/GettyImages

Cea mai bună jucătoare din lume va avea două prime tururi relativ uşoare, cel puţin pe hârtie. Constănţeanca va juca în prima rundă contra lui Alison Riske, pentru ca învingătoarea din această partidă să evolueze, în manşa secundă, contra câştigătoarei disputei Taylor Townsend - Myrtle Georges.

Halep (26 ani) are 2-0 în meciurile directe cu Riske (27 ani, 105 WTA), pe care a mai învins-o în 2015, la Roma, în turul al doilea, cu 6-3, 6-0, şi anul trecut în primul tur la Beijing, cu 6-3, 3-6, 6-2.

Riske are totuşi o victorie în faţa Simonei, la junioare, în 2007, la Orange Bowl, cu 6-3, 6-2.

Celelate jucătoare din ţara noastră au avut şi ele o tragere la sorţi destul de bună. În premieră cap de serie la un turneu de Grand Slam, Mihaela Buzărnescu o va întâlni în prima rundă pe Vania King.

Duelurile celorlalte jucătoare din România prezente pe tablou la Roland Garros, în primul tur:

  • Ana Bogdan - Marketa Vondrousova
  • Irina Begu - Anna Karolina Schmiedlova
  • Sorana Cîrstea - Daria Gavrilova
  • Mihaela Buzărnescu - Vania King

Halep a jucat două finale la Roland Garros, în 2014 şi 2017. În prima a fost învinsă de Maria Sharapova 4-6, 7-6, 4-6, pentru ca anul trecut să cedeze incredibil de Otapenko, scor 6-4, 4-6, 3-6, după ce a condus cu set şi 3-0.

Pe tabloul principal de la Roland Garros pot ajunge şi Irina Bara, care vineri o va întâlni în ultimul tur de calificări pe Caroline Dolehide (USA), dar şi Alexandra Dulgheru, care o va întâlni în aceeaşi fază pe Tamara Korpatsch (Germania).

A doua favorită de la Roland Garros, daneza Caroline Wozniacki, o va înfrunta în prima manşă pe americanca Danielle Collins.

Garbine Muguruza (Spania, învingătoare la Roland Garros în 2016), cap de serie numărul trei, va avea un meci dificil în primul tur, cu rusoaica Svetlana Kuzneţova, campioană la Roland Garros în 2009, ucraineanca Elina Svitolina (N. ), care a câştigat recent turneul de la Roma, va juca în prima rundă cu australianca Ajla Tomljanovic, în timp ce deţinătoarea titlului, letona Jelena Ostapenko (N. 5) va primi replica ucrainencei Katerina Kozlova în primul tur. Serena Williams, fostul lider mondial, va juca în primul tur cu Kristyna Pliskova (Cehia).

În potenţialele sferturi de finală ar putea avea loc meciurile Halep - Caroline Garcia (Franţa/N. 7), Muguruza - Karoline Pliskova (Cehia/N.6), Ostapenko - Svitolina şi Petra Kvitova (Cehia/N. 8) - Wozniacki.

Roland Garros 2018 se va desfășura în perioada 27 mai - 10 iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri