Karl Lagerfeld a murit, la 85 de ani. Designerul fusese spitalizat de urgență luni

Data actualizării: Data publicării:
Designerul Karl Lagerfeld a murit
Designerul Karl Lagerfeld a murit, la vârsta de 85 de ani | Foto: Guliver/Getty Images

Designerul Karl Lagerfeld a murit marți, 19 februarie, la vârsta de 85 de ani, într-un spital din Neuilly-sur-Seine, în Paris, anunță BBC News. Karl Lagerfel fusese internat de urgență luni noaptea, iar cauza morții designerului nu este cunoscută deocamdată.

Karl Lagerfeld a murit
Designerul Karl Lagerfeld a murit, la vârsta de 85 de ani | Foto: Guliver/Getty Images

Starea de sănătate a lui Karl Lagerfeld s-a înrăutățit brusc în ultimele săptămâni. Directorul artistic al casei de modă Chanel a lipsit de la show-ul Fashion Couture din Paris, la sfârșitul lunii ianuarie, însă Chanel a dat asigurări că designerul este doar obosit.

În noiembrie, Karl Lagerfeld, supranumit Kaiserul, participase la aprinderea luminilor de sărbători pe bulevardul Champs-Elysees, din Paris, alături de Anne Hidalgo, primarul orașului. 

Karl Lagerfeld, omul care a revitalizat casa Chanel, creator de geniu, personaj enigmatic şi designer exigent, a fost unul dintre cele mai excentrice și controversate personaje din lumea modei. 

Karl Otto Lagerfeld, născut pe 10 septembrie 1933, la Hamburg, a fost designer vestimentar şi fotograf german. Karl Lagerfeld și-a început cariera ca asistentul designerului Pierre Balmain, în 1955. El s-a aflat la conducerea departamentului de creaţie al casei Chanel încă din anul 1983, a fost director de creaţie al casei Fendi din 1965 şi a colaborat ocazional cu brandurile de modă Chloe (1963 - 1978, 1992 - 1997), Jean Patou (1958 - 1963), H&M (2004), Hogan (2011) şi Macy's (2011).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri