Mihai Tudose: Am refuzat să aflu decizia privind DNA

Data publicării:
171123_PARLAMENT_MOTIUNE_CENZURA_PNL07_INQUAM_Photos_Octav_Ganea tudose

Premierul Mihai Tudose a refuzat să afle care este rezultatul evaluării făcute de ministrul Justiţiei procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Într-o intervenţie la România TV, şeful Guvernului a dezvăluit că Tudorel Toader a vrut să-i spună ceva despre cercetarea sa, dar premierul nu dorit să afle nimic motivând că e o decizie care îl priveşte doar pe ministrul Justiţiei. Tudorel Toader pare că a amânat luarea unei decizii în privinţa procurorului şef al DNA. Declarase, la începutul lunii noiembrie, că se va pronunţa până la finalul anului în legătură cu acuzaţiile apărute în spaţiul public la adresa procurorului sef DNA, dar şi în legătură cu rezultatele controlului intern făcut de Inspecţia Judiciară la DNA.

Termenul pe care Tudorel Toader singur şi l-a dat, expiră mâine. Numai că ministrul şi-a delegat atribuţiile începând cu data de 27 decembrie.

Mihai Tudose, premierul Romaniei: „A vrut să înceapă să îmi spună şi am refuzat eu. Pe principiul ce nu ştii e mai bine câteodată. Asta chiar e problema lui, nu e o problemă de Guvern. În momentul în care şi eu ştiu şi spun da, e bine, e rău, deja încep să influenţez politic şi e o decizie care nu ar trebui să fie politizată. Să îşi asume fiecare ministru decizia pe care o ia. Primul ministru trebuie să coordoneze. Aici nu e o chestie de acord. Este efectiv răspunderea domniei sale.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri