Peste 6.000 de locuințe se află în construcție în zonele centrale, semicentrale și de nord din București 

Data publicării:
bucuresti1 1

„Peste 6.000 de noi locuințe se află în acest moment în construcție în zonele centrale, semicentrale și de nord din București, cu termen de finalizare în acest an, aproximativ 70% dintre acestea fiind destinate clasei medii — aproximativ 4.200 de locuințe. Circa 3.200 de locuințe vor fi finalizate în acest an în zona de nord a Bucureștiului”, informează documentul citat.

Conform studiului realizat de Coldwell Banker Affiliates of Romania, cea mai mare pondere a acestor locuințe, 66%, respectiv circa 2.200 de unități, este reprezentată de spații destinate clasei medii, amplasate în zone precum Aviației și Băneasa, în timp ce aproape 25%, adică peste 700 de unități, sunt locuințe premium și de lux în zone cum ar fi Dorobanți, Herăstrău sau Barbu Văcărescu.

„Bucureștiul va trece printr-o schimbare socială și demografică semnificativă în următorii ani. În clădirile de birouri din nordul Capitalei lucrează deja peste 70.000 de persoane, numărul acestora urmând să crească, iar dezvoltatorii vor construi tot mai multe proiecte destinate clasei medii, cu un amplasament foarte bun și suprafețe mai generoase comparativ cu cele ale locuințelor din zonele mărginașe. Tot mai mulți cumpărători care au achiziționat o locuință prin "Prima Casă" în perioada 2009 — 2012 vor face un upgrade în următorii ani către zone mai bune, semicentrale sau de nord, mai aproape de clădirile de birouri în care își desfășoară activitatea”, a declarat Alexandru Pricop, managing partner în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri