Povestea unui actor | De vorbă cu Igor Lungu

Data actualizării: Data publicării:
igor lungu

"Aşteptăm copiii la teatru". Este invitaţia făcută marţi, la Vocile Bihorului, de actorul orădean Igor Lungu, membru al trupei Arcadia. Acesta a povestit cum a ajuns la Oradea şi cum s-a integrat, dar şi impresia pe care i-a făcut-o oraşul în 1999, când s-a mutat aici.

Igor Lungu este actor al trupei Arcadia din cadrul Teatrului "Regina Maria". Născut şi crescut în Republica Moldova, a ajuns la Oradea în 1999, în urma unui concurs susţinut la teatrul local. Îşi aminteşte şi acum ce l-a impresionat cel mai mult când a ajuns în reşedinţa Bihorului.

"Tramvaiele m-au impresionat - eram pasionat de ele, mai ales că la Chişinău făceam o chestiune umoristică cu tramvaie şi m-au impresionat. Parcă a fost în altă viaţă."

Pe lângă actorie, Igor este implicat în activităţi de animator şi e chemat în fiecare lună la zeci aniversări şi zile de naştere. Teatrul rămâne însă principala sa pasiune. Actorul va juca rolul principal în premiera "Apollodor, pinguinul călător", de Gellu Naum, pusă în scenă de trupa Arcadia pe 4 noiembrie.

"Este un spectacol pe care îl iubesc foarte mult, un spectacol în care simţi ceva de aici, din interior, şi îl refacem după 10 ani. Este şi în programa şcolii, iar textul e foarte frumos, foarte drăguţ", spune Igor Lungu.

Trupa Arcadia trece printr-un amplu proces de rebranding, iar unul dintre scopurile declarate ale sale este de a-i aduce pe copii în număr cât mai mare în sala de pe strada Vasile Alecsandri.

"Copii, vă invităm la spectacolele noastre, vă aşteptăm la toate spectacolele - Smoc de iarbă, Apollodor, sunt spectacole frumoase. Şi nu uitaţi să vă bucuraţi de copilăria voastră, să ne bucurăm din orice...", le-a transmis Igor Lungu celor mici.

Redactor: Bogdan Băcilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri