Video Reacția lui Donald Trump când e întrebat dacă regretă „toate minciunile spuse poporului american” în ultimii ani

Data actualizării: Data publicării:
președintele donald trump vorbeste in timpul unei conferinte de presa la casa alba
Președintele Donald Trump vorbește în cadrul unui briefing cu jurnaliștii la Casa Albă. (Foto: Tasos Katopodis/ Getty Images)

În cadrul unei conferințe de presă ținute joi la Casa Albă, președintele american Donald Trump a fost întrebat de un jurnalist dacă regretă, după cei trei ani și jumătate de mandat, „toate minciunile spuse poporului american despre orice”. Trump a trecut mai departe, la întrebarea unui alt jurnalist.

Corespondentul Huffington Post la Casa Albă, S.V. Dáte, l-a întrebat pe Donald Trump: „După trei ani și jumătate, regretați, în vreun fel, toate minciunile spuse poporului american despre orice, toate lucrurile necinstite?”

Trump a răspuns: „Pe care cine le-a făcut?”

După ce jurnalistul i-a spus că se referă la el, președintele SUA a trecut rapid la un alt reporter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Washington Post a verificat afirmațiile lui Donald Trump de la începutul mandatului său iar, potrivit publicației, până pe 9 iulie, președintele făcuse peste 20.000 de declarații false sau înșelătoare, transmite Business Insider. Doar în acea zi a făcut 62 de afirmații false, jumătate din ele fiind într-un singur interviu cu realizatorul Fox News Sean Hannity, potrivit analizei Huffington Post.

Doar în luna iunie, Trump a făcut 721 de afirmații false, potrivit bilanțului făcut de publicație. În ultimele 14 luni, a avut în medie 23 de afirmații false pe zi, a mai relatat ziarul.

O parte din cele mai repetate afirmații neadevărate includ: „Am construit cea mai grozavă economie din istorie, nu numai pentru țara noastră, dar pentru întreaga lume. Am fost, de departe, numărul 1.”

Potrivit verificării de veridicitate făcute de publicație, economia a fost într-o stare mai bună, ținând cont de câțiva factori importanți, sub administrațiile președinților Dwight D. Eisenhower, Lyndon B. Johnson și Bill Clinton.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri