Surpriză. Petra Kvitova, eliminată de la Miami Open 2019 de Ashleigh Barty

Data actualizării: Data publicării:
petra kvitova
Foto: Guliver/Getty Images

Petra Kvitova din Cehia, nr. 2 WTA, a fost eliminată marți noapte de la Miami Open 2019 de jucătoarea Ashleigh Barty din Australia, nr. 11 WTA, care se califică astfel pentru prima dată în semifinalele competiției.

Miami Open 2019 - Day 9
Ashleigh Barty produce surpriza și o elimină pe Petra Kvitova, nr. 2 WTA, în sferturile de finală de la Miami Open 2019 Foto: Guliver/Getty Images

Ashleigh Barty s-a impus în fața Petrei Kvitova după un meci lung, de mai bine de două ore și jumătate - întrerupt și de ploaie și încheiat târziu în noapte. Primul set a fost câștigat de sportiva din Australia cu 7 la 6. După reluarea partidei întrerupte din cauza ploii, setul al doilea i-a revenit Petrei Kvitova cu 6-3, dar în decisiv australianca s-a mișcat rapid și a câștigat cu 6-2.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ashleigh Barty, o sportivă tânără, de 22 de ani, fostă jucătoare de crichet, confirmă astfel că este într-o formă foarte bună, așa cum a arătat-o deja de la începutul anului. Ea este și mai bine cotată la dublu, unde a ajuns până pe locul 5 mondial, având nouă titluri WTA, inclusiv unul de Grand Slam, anul trecut, la US Open, unde a făcut pereche cu CoCo Vandeweghe. La simplu are trei titluri WTA, iar odată cu victoria asupra Petrei Kvitova, de luni va fi între primele 10 jucătoare ale lumii.

În semifinale, Ashleigh Barty o va întâlni pe Anett Kontaveit, estona care a beneficiat în această competiție de retragerea Biancăi Andreescu.

Citiți și: Anett Kontaveit, prima jucătoare calificată în semifinalele Miami Open 2019

Șanse în plus pentru Simona Halep. Două meciuri până la redobândirea titlului de lider

Eliminarea Petrei Kvitova îi aduce o șansă în plus Simonei Halep de a ajunge nr. 1 mondial din nou după acest turneu. Dacă Simona Halep, nr. 3 WTA, și Petra Kvitova, nr. 2 WTA, ajungeau în finala de la Miami Open 2019, sportiva din România trebuia neapărat să o învingă pe jucătoarea din Cehia pentru a redeveni nr. 1 mondial. Acum, va fi suficient pentru Simona Halep să ajungă în finală. 

Până atunci însă, Simona Halep va trebui să treacă în această seară de sferturile de finală, meci pe care îl joacă împotriva chinezoaicei Qiang Wang, nr. 18 WTA.

Citiți și:  Cât de periculoasă e Qiang Wang, adversara Simonei Halep

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri