Toamna aduce scumpiri ale locuinţelor

Data publicării:
blocuri cartier case bucuresti imobiliar sursa foto digi24

Piaţa imobiliară s-a mai dezmorţit în intreaga ţară după ce băncile au început iar să dea credite. Unii clienţi interesaţi au avut deja prima întâlnire cu reprezentanţii băncii. Ştiu cât pot împrumuta şi cel mai important ce-şi pot cumpăra cu banii respectivi.

Unii dezvoltatori din zonele mai ieftine, precum vestul sau sudul Capitalei, anunţă creşteri de preţuri.

Gabriela Balaniuc, consultant imobiliar: „A fost o uşoară creştere de preţuri între 5 şi 10% ca urmare şi a creşterii preţurilor materialelor, cererea este foarte mare. Majoritatea apartamentelor se vând chiar din stadiul de proiect”.

Un apartament de două camere în zona de sud a Capitalei poate costa şi sub 40.000 de euro. Nu va fi aproape de o staţie de metrou, pentru asta mai aveţi nevoie de încă 2-3000 de euro. Cerere există însă şi pentru astfel de locuinţe.

În zona Metalurgiei, un dezvoltator lucrează de trei luni la un nou complex rezidenţial.

Rareş Pîrvu, consilier imobiliar: „Prima fază a început acum 3 luni şi primele blocuri se vor da în folosinţă în decembrie anul acesta. În momentul de fază sunt vândute cam 90% din apartamente. Sunt 40 de apartamente pe fiecare bloc. În momentul de faţă sunt 6 blocuri construite. Următoarele blocuri vor fi gata în martie 2016”.

Un alt dezvoltator care construieşte la periferia cartierului Drumul Taberei oferă discounturi şi de 10 procente celor care cumpără o locuinţă înainte de începerea lucrărilor.

Bogdan Severin, consultant imobiliar: „Au început să se construiască suprafeţe ceva mai mari faţă de anii anteriori. A crescut suprafaţa cu 10-15%”.

Pentru cei în căutarea unei case reducerea de TVA de anul viitor de la 24 la 20% e o veste bună. Materialele de construcţii vor fi mai ieftine şi deci şi preţul locuinţelor.

Bogdan Severin, consultant imobiliar: „Preţul va fi un pic mai jos. Nu o scădere semnificativă pentru că până la urmă este doar 4%”.

S-ar putea însă să vă rămână ceva bani măcar pentru a începe să mobilaţi casa proaspăt cumpărată.

Dan Nae, director general al unui producător de mobilier la comandă: „Pentru un apartament de 2 camere, care trebuie să cuprindă bucătărie, living, dormitor costul total ar fi undeva la 10.000 - 15.000 de lei”.

Dacă vă faceţi mobila pe comandă, producătorii spun că într-o lună aceasta va fi adusă acasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri