Un fost consilier prezidenţial al lui Ion Iliescu a murit după un accident rutier în Buzău

Data actualizării: Data publicării:
accident drum national, smurd, ambulanta, generica

Circulaţia rutieră a fost blocată vineri dimineaţa pe DN 1B Buzău-Mizil, la kilometrul 22, în urma unui accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi un autotren, a informat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române. O persoană a fost grav rănită. Este vorba despre un fost consilier prezidențial al lui Ion Iliescu. Acesta a decedat ulterior la spital.

Actualizare 11:20. Fostul consilier prezidenţial Gheorghe Mirică a murit la Spitalul Judeţean Buzău. El a fost adus în comă la Unitatea de Primire Urgenţe, cu multiple traumatisme. Medicii au încercat să-l salveze, l-au resuscitat, însă, în final, a fost declarat decesul, relatează News.ro.


Actualizare 10:40. Fostul consilier prezidenţial pe probleme economice din mandatul lui Ion Iliescu, Gheorghe Mirică, a fost rănit în accidentul rutier produs pe DN 1 B, în judeţul Buzău. Maşina în care se afla bărbatul în vârstă de 71 de ani a lovit violent un TIR, transmite News.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, inspector principal adjunct Mihail Drăghiciu, un bărbat de 71 de ani din Bucureşti circula cu un autoturism pe DN 1 B, dinspre Buzău către Ploieşti, când, la un moment dat, a intrat în depăşire, lovind frontal un autotren care rula regulamentar pe sens opus.

În urma impactului, şoferul autoturismului a rămas cu picioarele blocate în mormanul de fiare, fiind nevoie de intervenţia unui echipaj de descarcerare  pentru a-l salva.

Bărbatul a fost preluat în stare comatoasă şi dus la Spitalul Judeţean Buzău unde medicii încearcă să-l salveze.

Gheorghe Mirica, victima accidentului, este fost politician. De-a lungul vremii, el a trecut prin mai multe partide, între care PRU, PSM şi PND, al cărui secretar general adjunct era în 2016.

Gheorghe Mirică a fost consilier prezidenţial pe probleme economice în mandatul lui Ion Iliescu.


Potrivit sursei citate, în urma evenimentului o persoană a fost grav rănită.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, agentul şef Mihai Drăghiciu, a menţionat că traficul rutier este blocat pe raza localităţii buzoiene Istriţa de Jos. În urma evenimentului rutier o persoană a fost încarcerată.

„Un autoturism care circula de la Buzău la Ploieşti a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autotren. În urma impactului, şoferul care era singur în autoturism a fost rănit grav, este în comă”, conform IPJ Buzău.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri