Ce condiţii pune ALDE pentru a accepta rectificarea bugetară

Data actualizării: Data publicării:
varujan vosganian si calin popescu tariceanu_fb vosganian 2

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, transmite că discuţiile din coaliţie pe proiectul de rectificare bugetară nu sunt încă finalizate. Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu pune câteva condiţii pentru a susţine rectificarea.

„ALDE solicită măsuri eficiente în ce privește managementul fondurilor europene și promovarea investițiilor, precum și susținerea politicilor publice potrivit angajamentelor programului de guvernare.”, a scris Varujan Vosganian pe Facebook.

În ultimele zile au existat mai multe discuţii în coaliţie în legătură cu rectificarea, după ce ALDE şi-a exprimat nemulţumirea în legătură cu prima variantă propusă de Eugen Teodorovici.

„Rectificarea bugetară este, deocamdată, în fază de proiect și discuțiile din cadrul coaliției nu sunt încă finalizate.”, a mai scris Vosganian.

De altfel, între Teodorovici şi Vosganian a avut loc un schimb de replici prin intermediul mass-media şi al Facebook-ului. Eugen Teodorovici a declarat într-un interviu că anumite practici pe care le ştie colegul său din coaliţie sunt învechite: „A trecut ceva timp de când nu mai este ministru de finanţe şi probabil că anumite practici, să spunem, aşa-numite de finanţe au devenit, aşa, cam depărtate şi probabil de temut.”, a spus Teodorovici.

„Îl asigur pe discipolul meu că, dacă nu-și mai amintește, anumite lucruri, cum ar fi neglijarea investițiilor, mi-au fost întotdeauna îndepărtate. Pe vremea când eu conduceam economia României, rata investițiilor ajunsese la 38% din PIB (față de 23% cât e acum) iar investițiile din buget urcaseră la dublu ca procent în PIB față de nivelul actual”, a fost replica lui Varujan Vosganian.

Redactor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri