Cine sunt românii care cumpără locuințe pentru a investi

Data actualizării: Data publicării:
Imobiliarium 2

Procentul clienților care achiziționează locuințe în scop investițional a înregistrat o ușoară temperare, ajungând la un procent de 10-15% în prezent. Profilul unui astfel de cumpărător este în general un bărbat cu vârsta cuprinsă între 40 și 50 de ani, cu venit mediu sau peste medie, care este interesat de o paletă mai mare de locuințe, potrivit datelor analizate de Imobiliarium, expoziția imobiliară cu cel mai mare număr de dezvoltatori-expozanți. 

Articol susținut de Imobiliarium

Motivele care au încurajat efectuarea unei achiziții în scop investițional în ultimii ani au fost nevoia - în general cea a parinților de a investi în locuințe pentru copii, oportunitatea – exploatarea prin închiriere a locuințelor în marile centre universitare, stabilitatea macro-financiară, nivelul dobânzilor și mai ales raportul dintre cerere și ofertă.

În topul topul caracteristicilor căutate de investitori se află amplasamentul, aproape de mijloace de transport, facilitățile din împrejurimi și numărul de camere, apartamentele de 3 camere fiind cele mai dorite.

„Cerințele la achiziție sunt similare indiferent de intenția cumpărătorului (proximitatea față de metrou, facilități, randament bun din perspectiva nevoii de spațiu), însă diferența se observă când ne uităm la amplasament. Cumpărătorii care doresc să investească se orientează spre nordul sau vestul Capitalei, către proprietăți alfate în proximitatea hub-urilor de birouri. În general raportul dintre românii care achiziționează o locuință de nevoie vs. în scop investițional este de 85% - 15%, dar acesta este în general valabil pentru apartamentele din ansambluri tradiționale, la cele de tip boutique, situate în zone centrale, proporțiile ajungând chiar și la egalitate”, a declarat Rafel Nebreda - Imoteca The Residential Experts.

Specialiștii Imobiliarium recomandă sectoarele 1 și 2, zona de N-V a Bucureștiului sau Voluntari și Ilfov pentru achiziția unei locuințe în scop investițional, în timp ce sectoarele 1, 4 și 6 sunt indicate pentru cumpărarea primei case.

Imobiliarium va reuni oferta a aproximativ 90 de ansambluri imobiliare din București și împrejurimi. Intrarea la eveniment este gratuită pentru persoanele care se înregistrează pe www.imobiliarium.ro până joi, 11 octombrie, inclusiv. În perioada evenimentului – 12-14 octombrie - vizitatorii care nu dețin codul primit online vor plăti o taxă de 10 lei.

 Articol susținut de Imobiliarium

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri