Exclusiv Burduja, despre protestul AUR: Servește intereselor Rusiei. Nu e întâmplător că vedem astfel de mesaje și la Chișinău, și la București

Data publicării:
protest parlament
Un protest AUR a avut loc la Parlament, în timpul căruia manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii. FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a spus la Interviurile Digi24.ro că protestul AUR de la Parlament „e o pată de rușine pe obrazul democrației românești” și că servește intereselor rusești. Nu e întâmplător că vedem astfel de mesaje și la Chișinău, și la București, și în alte capitale europene, adaugă ministrul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„E o pată de rușine pe obrazul democrației românești și e oglinda a ceea ce se poate întâmpla când niște politruci iresponsabili promovează discursul urii, al extremismului, dezinformează, denaturează și practic incită la ură. Este extrem de grav ceea ce s-a întâmplat. Eu sunt convins că România nu mai e cea de la mineriade, dar în contextul acesta al mișcărilor extremiste există astfel de riscuri”, a spus Burduja.

„Din anii 50, de la Brejnev încoace, doctrina Rusiei e aceeași. Să deligitimeze guvernele democratice în fața cetățenilor lor și să creeze dezbinare între democrațiile din Occident. Nu e întâmplător că vedem astfel de mesaje și la Chișinău, și la București, și în alte capitale europene. Aceste mesaje servesc intereselor rusești”, a adăugat ministrul.

El spune că acest protest e o consecință a războiului hibrid.

„Este un pericol foarte mare. E o vulnerabilitate foarte mare. Pentru noi a fost o victorie când s-a adoptat legea pentru securitate și apărare cibernetică. Legea definește ca o amenințare aceste campanii de dezinformare, de propagandă și instituțiile statului au elemente pentru a răspunde la astfel de amenințări. Dezinformările și propaganda sunt instrumente ale noului război hibrid. Sunt prezente și în zona noilor tehnologii”, a explicat el.

Burduja spune că se așteaptă ca AUR să aibă un scor mic la alegeri, mai ales în București.

„Sondajele pe care eu le-am văzut plasează PNL semnificativ peste AUR, cel puțin la București. E greu de explicat creșterea AUR. Mă așteptam ca bucureștenii să nu se lase păcăliți de aceste curente populiste extremiste. Dacă e un public care are experiența extremismului în stradă, este publicul bucureștean. Mă aștept ca în anul ce vine să existe un scor cât mai mic pentru acest partid”, a spus el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri