Exclusiv Kelemen Hunor: UDMR nu pleacă de la guvernare. Vom avea Coaliția actuală până în 2024 și sunt șanse mari și după

Data actualizării: Data publicării:
Ciucă, Ciolacu și Kelemen zâmbesc după ieșirea de la ședința coaliției.
Liderii coaliției de guvernare. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UDMR nu pleacă de la guvernare, iar șansele ca actuala Coaliție să funcționeze și după alegerile din 2024 sunt „foarte mari”, a afirmat Kelemen Hunor, joi, la interviurile Digi24.ro.

Alexandru Rotaru: Marcel Ciolacu a declarat că nu știe dacă UDMR va mai rămâne în coaliție după data de 23 mai 2023, atunci când se va face rotativa guvernamentală.

Kelemen Hunor: Rotativa nu are legătură cu UDMR. Este o înțelegere între PNL și PSD, care privește funcția de premier și câteva funcții din Guvern. Rotativa se face conform acordului de coaliție și înțelegerii bilaterale dintre ei. Noi nu suntem implicați în rotativa asta.

Alexandru Rotaru: Poate fi dat UDMR afară de la guvernare?

Kelemen Hunor: Da, matematic da. Această coaliție nu este făcută doar pe aritmetică. Este o coaliție pe argumente politice și pentru stabilitate în vremuri dificile. Matematic poate fi dat afară, nu este o problemă. Pentru o anumită perioadă ar exista majoritate și fără UDMR. Dar există vreun reproș la adresa colegilor din cabinet sau nu?

Nu există nicio intenție de a căuta o altă soluție guvernamentală. Am vorbit și cu Ciucă și cu Ciolacu.

Eu am spus, UDMR nu pleacă de la guvernare. Noi rezistăm la presiuni. Eu sunt ultramaratonist. Am spus, da, putem să fim dați afară, dar asta e o altă chestiune. Nu cred că astăzi cineva dorește o astfel de aventură politică și nici nu ar fi în beneficiul nimănui.

Vom avea coaliția actuală până în 2024. Și sansele să fie o Coaliție pe termen lung sunt mari.

Sunt de câțiva ani în politică, dar ceea ce am văzut eu pot spune responsabil că mari schimbări nu vor exista. Să nu așteptați surprize uriașe.

Cancanurile nu mă interesează. Mă lasă rece de tot. Nici măcar nu mă enervează, nu mă interesează pur și simplu.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri