Exclusiv Mircea Geoană despre candidatura la prezidențiale: „Sunt convins că această discuție va fi reluată la un moment dat”

Data publicării:
Mircea Geoana și Jens Stoltenberg NATO
Mircea Geoană ia în calcul să candideze din nou pentru prezidențiale, după ce pleacă de la NATO. Sursa foto: Profimedia

Mircea Geoană nu a respins, vineri, într-un interviu acordat Digi24.ro, varianta candidaturii sale la alegerile prezidențiale din 2024, dar a ținut să precizeze că această discuție „va fi reluată la un moment dat”. 

Întrebat dacă știa că este măsurat de PSD în sondajele de opinie pentru stabilirea candidatului la prezidențiale și dacă a discutat cu foștii săi colegi de partid despre acest subiect, Mircea Geoană a spus că se uită cu interes la politica românească, „dar este convins că această discție va fi realuată la un moment dat”

”Parcă e la croitorie, mă măsoară cineva... Nu, sunt cine sunt, îmi fac treaba la NATO, sunt, cred eu o figură destul de cunoscută aici în România. Am discuții amicale cu lideri politici români de la toate partidele (...) Sunt concentrat pe ceea ce am de făcut acum, e o perioadă importantă. Mă uit cu interes la politica românească, dar sunt convins că această discuțe va fi reluată la un moment dat”, a spus secretarul general al NATO.

Acesta a explicat că ”într-un fel, se simte un pic deasupra zarvei politice din România sau din alte țări” și că, în opinia sa, ”românii au preocupări care sunt mult mai imediate”

”Când va veni momentul să decid ce am de făcut după ce plec de la NATO o să discutăm”, a spus fostul președinte al PSD. 

Primvicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, la Antena3, că Mircea Geoană a fost măsurat în sondajele de opinie comandate de PSD în perspectiva desemnării candidatului pentru alegerile prezidențiale. 

”În cele din toamna anului trecut vă pot spune că era măsurat Mircea Geoană. A fost și el trecut în sondajele noastre pentru a vedea cum stă. Da, este și el o variantă. Sunt scenarii pe care le luăm în calcul. Vorbim de cel mai mare partid din România. Vorbim de un partid care încearcă să-și schimbe un pic strategia, strategie care s-a dovedit a fi greșită din 2004 până în 2019 în ceea ce privește alegerile prezidențiale”, a spus Grindeanu.

În luna mai a anului trecut, Grindeanu declarase că Geoană ar fi un candidat „redutabil”, cu șanse de a câștiga alegerile: ”Domnul Geoană, mai ales din anvergura pe care acum şi-a construit-o la nivel internaţional ca secretar general adjunct NATO, ceea ce e o funcţie extrem de importantă şi ca fost social-democrat, pentru că a fost preşedintele Partidului Social Democrat, dacă va dori – eu nu ştiu dacă va dori, deşi ţin legătura şi vorbesc destul de des cu domnul Geoană -, poate fi, de asemenea, un candidat redutabil care să câştige alegerile”

În interiorul PSD se discută intens despre cine ar trebui să reprezinte partidul la alegerile din 2024, în contextul în care actualul președinte al partidului, Marcel Ciolacu, a declarat în mod repetat că nu dorește să intre în cursa pentru Palatul Cotroceni. Ciolacu a avansat în schimb variante precum candidați independenți din afara partidului, susținuți de PSD. 

Editor : Alexandru Rotaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri