Video Exclusiv Sebastian Burduja, despre preluarea Ministerului de Finanțe după rotativă: „Voi răspunde prezent acolo unde PNL mă va trimite”

Data actualizării: Data publicării:
sebastian burduja
Sebastian Burduja. Foto Octav Ganea Inquam Photos

„Voi răspunde prezent acolo unde Partidul Național Liberal și președintele partidului mă vor trimite”, a declarat miercuri ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, la Interviurile Digi24, în contextul în care surse politice au susținut că PNL pregătește schimbarea unor miniștri, inclusiv înlocuirea lui Burduja de la Digitalizare, care ar putea prelua portofoliul Finanțelor.

Sebastian Burduja susține că nu a discutat cu nimeni din PNL despre posibilitatea să preia Finanțele după rotativa guvernamentală, însă dacă aceasta va fi decizia colegilor săi din Partidul Național Liberal, va „răspunde prezent” și se va supune acesteia. 

„Am văzut discuții în spațiul public și în presă, le apreciez și e normal să existe speculații, scenarii, variante de lucru. În cadrul Partidului Național Liberal, eu nu am asistat la aceste discuții și nu știu să existe. Îmi doresc să fiu util pentru Partidul Național Liberal și pentru Guvernul României și pentru români. Sunt util acolo unde sunt, am început o mulțime de proiecte, suntem în calendar cu termenele asumate în PNRR, cu marile proiecte de la Cloudul guvernamental până la digitalizarea bibliotecilor și altele. Sigur că voi răspunde prezent acolo unde Partidul Național Liberal și președintele partidului mă vor trimite. Dacă aceasta este decizia colegilor mei din PNL și a președintelui partidului, cu siguranță voi răspunde prezent și mă voi supune unei astfel de decizii, pentru că așa mi se pare normal, să fiu un om de echipă”, a declarat ministrul Digitalizării, la Interviurile Digi24.

În funcție de negocierile care vor avea loc între PSD și PNL, mai mulți miniștri din actualul cabinet nu se vor mai regăsi în guvernul Ciolacu. Social democrații ar putea să îl schimbe pe Florin Spătaru de la Economie și ar putea renunța la alți doi miniștri, Petre Daea și Marius Budăi, susțin surse politice.

În guvern, Marcel Ciolacu și-l dorește pe fostul premier Mihai Tudose, care ar putea renunța la mandatul de europarlamentar. Și PNL pregătește schimbarea unor miniștri, printre care se numără ministrul Turismului și Mediului de Afaceri, Daniel Cadariu, precum și înlocuirea lui Sebastian Burduja de la Digitalizare, care ar putea prelua Ministerul Finanțelor.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri