Cum arată prima fântână cu bere din Europa

Data actualizării: Data publicării:
captura bere clip youtubeafp

Într-un mic orășel din Slovenia a fost inaugurată prima „fântână cu bere” din Europa. Noua atracție din Zalec nu le dă ocazia vizitatorilor însetați să se servească fântâna cu bere după bunul plac. În schimbul a șase euro, doritorii primesc câte un pahar special, dotat cu microcip, care îi permite fiecăruia să-și toarne un decilitru de bere de cinci ori, din oricare dintre cele cinci varietăți diferite, relatează Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Câteva sute de iubitori de bere și spectatori curioși s-au adunat în parcul din Zalac pentru a inaugura fântâna cu bere, care a fost gândită în urmă cu câțiva ani de mai mulți antreprenori locali. 

Primarul Janko Kos speră că fântâna cu bere, amplasată în parcul orașului, va așeza Zalec pe harta turistică și va face publicitate numeroaselor berării din regiunea pitorească, în care se cultivă hamei.

De asemenea, edilul a subliniat că prețul berii este încă unul competitiv în comparație cu alte țări.

„Ideea nu este să lăsăm oamenii să se îmbete aici, ci să promovăm cultura consumului de bere'', a declarat primarul Janko Kos, care a mai spus că a primit apeluri de la oameni '„de peste tot'' care s-au interesat de această noutate.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri