4 alimente de post săţioase care nu îngraşă

Data actualizării: Data publicării:
GettyImages-497842522 1-1

Postul Paştelui, conform calendarului ortodox, a început de pe 19 februarie şi durează până pe 7 aprilie, iar alimentele săţioase, bogate în nutrienţi şi sănătoase care pot fi consumate de cei care ţin post în această perioadă sunt limitate. 

FOTO: Getty Images

Rezervele organismului de proteine, fier, calciu, zinc, vitamina B12 şi vitamina D scad în cazul celor care ţin post. Pentru a ne păstra energia în perioada postului, potrivit vegetariantimes.com, putem apela la alimente ca:

Fasolea- O cană de fasole ne oferă o treime de fier şi din proteinele necesare pe zi. Fibrele din fasole ajută la scăderea colesterolului. Fasolea este şi o sursă de potasiu, zinc şi vitamina B.

Nucile- Arahidele, alunele de pădure, migdalele, fisticul şi alte fructe oleaginoase. Sunt bogate în zinc, vitamina E şi grasimi Omega-3, foarte benefice pentru organism, consumate în cantităţi moderate. Migdalele conţin de asemenea mult calciu.

Cerealele – Sunt o sursă bogată de vitamina B12, fier, calciu şi alţi nutrienţi. În perioada postului nu se consumă ouă, ceea ce duce la un deficit de vitamina B12, iar cerealele pot suplini acest deficit. Cerealele, consumate periodic, ajută la scăderea colesterolului şi reduc riscul cancerului de colon sau alte tulburări digestive.

Lintea- La fel ca fasolea, lintea face parte din categoria leguminoaselor şi reprezintă o sursă bună de proteine şi fibre. Lintea, spre deosebire de alte leguminoase, conţine de două ori mai mult fier. Acidul folic şi mai multe vitamine B se regăsesc în linte, acestea fiind mai ales importante pentru femeile însărcinate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri