Sari la conținut

500 de elefanți, transferați pentru a fi feriţi de braconaj

FOTO: Gulliver/ Getty Images

În 20 de ani, numărul elefanților de pe teritoriul statului Malawi a scăzut la jumătate, parțial din cauza braconajului. Pentru a reechilibra populația de pachiderme în țară, o asociație de apărare a animalelor sălbatice va realiza în luna iulie cel mai mare transfer de pe continentul african înregistrat până în prezent, potrivit Agerpres.

Asociația African Parks va duce cele 500 de animale din două rezervații din sudul țării înr-un refugiu natural de 16.000 de hectare, rezervația Nkhotakota, la 300 de kilometri distanță, conform canalului Al Jazeera. Pentru transportul elefanților — operațiune care costă 1.6 milioane de dolari — se intenționează împărțirea animalelor în mai multe grupuri, tranchilizarea lor din elicopter și apoi transferarea lor în camioane la Nkhotakota.

Astfel elefanții din Malawi vor sta într-un loc sigur, supravegheați cu ajutorul unor balize de geolocalizare. Noul lor teritoriu, îngrădit electric pe 240 de kilometri, le va permite îngrijitorilor să urmărească potențialii braconieri. Elefanții vor împărți acest spațiu cu alte 1.000 de animale, printre care zebre, facoceri și impala. Mai întâi vor trece însă printr-o perioadă de adaptare, îndeosebi în privința regimului alimentar, pe noul loc, cu relief mai accidentat decât rezervațiile unde au stat până acum, încheie metronews.fr.