Sari la conținut

Adolescenta care trăiește fără mâini și picioare din cauza meningitei

O tânără de 14 ani povestește pentru BBC cum reusește să se descurce în viața de zi cu zi cu handicapul său. Ei i-au fost amputate membrele superioare și inferioare din cauza meningitei, cu mulți ani în urmă.

isabelle

FOTO: BBC

Isabelle este o adolescentă din Marea Britanie care, cu siguranță, poate ajunge să-i inspire pe mulți dintre noi cu optimismul și ambiția ei. Ea reușește să ducă o viață aproape normală deși nu are mâini și picioare.

Când avea șapte ani, fata s-a îmbolnăvit de meningită și din cauza unor complicații, medicii au fost nevoiți să-i amputeze membrele superioare și inferioare.

Acest lucru nu i-a stat însă în cale fetei pentru a deveni campioană națională la trambulină.

Fata are de asemenea un canal de youtube unde discută cu alți utilizatori despre sportul care o pasionează, săritul la trambulină, dar și despre produse de frumusețe și modă. De asemenea, ea publică tutoriale de machiaj.

isabelle 2

FOTO: BBC

Ea folosește calculatorul, tableta, scrie sau se machiază singură. Tânăra se deplasează cu ajutorul unor proteze.

Isabelle speră să inspire persoanele care trăiesc, la fel ca ea cu membre amputate.

Dacă pot să le arăt oamenilor ce pot să fac, că pot să-mi trăiesc viața ca un om normal, arată că oricine poate face asta și dacă pot să ajung o personă de la care alții se pot inspira, ar fi minunat”, afirmă adolescenta.

isabelle 3

FOTO: BBC