Sari la conținut

Afacere cu păpuși, în casa bunicii

O tânără din judeţul Olt a pus pe picioare, în casa bunicilor ei, o afacere cu păpuşi din lână. Păpuşile au chipul fetiţelor pentru care sunt realizate şi ajung atât în ţară cât şi în străinătate. Preţurile creaţiilor sunt între 150 şi 400 de lei.

Loriana Prioteasa a creat prima păpuşă în urmă cu patru ani, dar nu s-a gândit că va ajunge să facă o afacere din asta.

Punctul de pornire a fost fetiţa mea cea mare, Daria, care pe vremuri era mică, mică şi am încercat să-i caut o păpuşă cadou de ziua ei dar nu mi-a plăcut niciuna. Păpuşile erau din plastic şi astfel am căutat alternative”, povestește Loriana Prioteasa, creator de păpuşi.

Tânăra a cumpărat lână şi s-a apucat de treabă. A făcut prima păpuşă şi a postat pe internet o poză. La scurt timp, acest hobby a devenit o afacere.

Cândva eram inginer, dar acum dacă mă întreabă primul venit la colţ de stradă ce sunt, spun că sunt creatoare de păpuşi”, spune Loriana Prioteasa.

Cea mai fericită e Daria, fetiţa pentru care a fost creată prima păpuşă: „Nu mi-a venit să cred cât era de frumoasă prima. Şi au urmat altele din ce în ce mai frumoase”, spune ea.

Și eu făceam păpuşi când eram mici, făceam păpuşi din cârpe, le făceam din cârpe, şi ziceam că am doi copii, le puneam aşa pe mână”, Ioana Prioteasa, bunica creatoarei.

Creatoarea vrea acum să se extindă pentru că şi cererea este foarte mare. O păpuşă este confecţionată în două zile.