„Am putut să-i număr toți dinții”. O femeie care a crezut că un hoț a urcat în balconul ei a dat nas în nas cu un urs rar

Data actualizării: Data publicării:
urs facând baie într-o fântână
Un urs marsican a făcut baie într-o fântână dintr-un sat învecinat, cu câteva zile înainte FOTO: Facebook/ Visit San Donato Val di Comino

O italiancă care credea că un hoț a dat iama în balconul ei a investigat problema și a avut surpriza să constate că acesta era, de fapt, un urs brun dintr-o specie rară.

Ursul marsican se urcase pe balconul dormitorului ei din Pescosolido, o mică localitate din provincia Frosinone, Lazio, la doar câteva zile după ce un urs fusese văzut făcând baie într-o fântână dintr-un sat învecinat, relatează The Guardian.

Annalisa Castagna și soțul ei, Claudio Parravano, s-au întâlnit față în față cu ursul duminică seară. Marsicanul este o subspecie a ursului brun, pe cale de dispariție, care trăiește în munții Apenini, în regiunile Abruzzo, Lazio și Molise din Italia.

Cuplul a crezut inițial că un hoț era pe balconul lor de la primul etaj, după ce s-au auzit zgomote, la scurt timp după miezul nopții. Au ieșit afară pentru a investiga, folosind lanternele de la telefoanele mobile.

„Practic am țipat în fața ursului”, a scris Castagna într-o postare pe Facebook distribuită pe un grup local. „Ursul a mârâit la mine și a încercat să mă agațe cu laba. În lumina slabă a telefonului mobil am putut să-i număr toți dinții și să-i văd limba roșie.”

Castagna a intrat înapoi în casă, în timp ce Parravano a sărit peste balcon pentru a scăpa de animal, rănindu-se ușor. Ursul a fugit, nu înainte de a-și face nevoile pe balcon.

„Ursul a fost cu siguranță speriat, poate chiar mai mult decât eram noi”, a spus Castagna. „Îi mulțumim lui Dumnezeu că nu s-a întâmplat nimic. Le cerem concetățenilor noștri să fie atenți și sperăm că cei responsabili se vor asigura că ursul se întoarce în habitatul său natural fără să fie rănit.”

Întâlnirea a avut loc la câteva zile după ce un urs brun marsican s-a bălăcit în fântâna din piața centrală din San Donato Val di Comino, un sat din apropiere cu aproximativ 1.200 de locuitori. O localnică, Vania Tramontozzi, a făcut fotografii și le-a distribuit pe grupul de Facebook Visit San Donato Val di Comino.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Soțul meu este managerul barului de lângă piață”, a spus Tramontozzi. „Să văd ursul atât de liniștit și relaxat în fântână, în jurul orei 19.45, când erau oameni în jur, a fost foarte interesant.”

Ambele sate se află aproape de vastul parc național Abruzzo, în care mai trăiesc doar aproximativ 50 de urși din această specie.

Animalele se mai aventurează uneori în zonele locuite, dar nimeni nu știe dacă sunt agresive.

Un purtător de cuvânt al parcului național, Daniela D'Amico, a declarat: „Experții din parcul național au mers astăzi la Pescosolido pentru a înțelege mai bine ce s-a întâmplat duminică seara, dar este puțin ciudat să auzi că ursul a reușit să urce pe balcon."

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri