Cal salvat de la moarte de o bătrână

Data publicării:
cal

O bătrână cu suflet mare a reuşit să salveze de la moarte un cal exploatat până la epuizare, bătut, înfometat şi abandonat într-un şanţ de pe marginea drumului. Timp de o săptămână, femeia i-a îngrijit singură rănile şi l-a hrănit. Acum, calul e în grija unei asociaţii care luptă pentru protecţia animalelor. Cel care a chinuit animalul va scăpa, cel mai probabil, nepedepsit.

Mariana Miu: „I se vedeau coastele astea. Era pielea şi osul. Dacă nu putea să se ridice...”

Aşa a fost găsit calul în urmă cu aproape o săptămână, de o bătrână din satul Pîrscov. Animalul fusese abandonat pe marginea drumului, într-un şanţ, şi abia mai respira. Femeia l-a luat şi l-a adăpostit în grajdul unui cunoscut. I-a îngrijit rănile şi l-a hrănit. L-a botezat Bator.

Mariana Miu: “E numele din Fefeleaga. Că tot aşa amărât a fost săracul. Chinuit, a tras la căruţa până l-a terminat!”

Pentru că nu avea cum să-l îngrijească pe timpul iernii, bătrâna a cerut sprijinul unei asociaţii pentru protecţia animalelor din Galaţi.

Despărţirea n-a fost uşoară.

Cei care luptă pentru drepturile animalelor spun că proprietarul vinovat va fi greu de găsit, mai ales că animalul nu era microcipat.

Mircea Şerbănoiu, preşedinte Federaţia pentru Protecţia Animalelor: „Caz tipic de cruzime faţă de animale. Maltrat, schingiurea animalelor, traume fizice şi psihice, inclusiv abandon, fapte care se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la trei ani.”

Baniel Paşca, medic veterinar: „Este un căluţ într-o stare degradadă grav, încercăm să-l ajutăm cum putem. Acest cal în starea aceasta este de o perioadă lungă de timp. Loviturile sunt de bici.”

În padocul de la Galaţi, acolo unde a ajuns Bator, mai sunt îngrijiţi un cal şi doi măgăruşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri